Review: Lush D’Fluff Strawberry Scheerzeep

Text size: bigger / smaller

Scheren is nooit mijn favoriete klusje geweest. Ik denk dat niemand echt staat te springen om zijn oksels, bikinilijn of benen eens flink te ontdoen van een vacht. Gelukkig is er Lush. Die weet van elk klusje een feestje te maken! Zo ook met scheren – want met deze scheerzeep is het lang niet meer een klusje om tegen op te kijken. Lees mee voor mijn review over D’Fluff!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit scheerzeep of scheerschuim gebruik, als ik mezelf scheer. Ik scheer altijd onder de douche, waarbij ik alleen water gebruik. Dit werkt altijd prima, maar verstandig is het niet, want ik houd er altijd een droge huid aan over. Niet zo gek natuurlijk, als je bedenkt dat je een aantal vlijmscherpe mesjes over je huid heen haalt!

D’Fluff zit vol met goede ingrediënten, die je -toch wel beschadigde huid- meteen verzorgen, tijdens én na het scheren. Zo vind ik bovenaan de lijst kokosnootolie, een enorme moisturizer. Verder zit er maïsstroop in, rozenbottelolie, cacaoboter, verse aardbeien, verse vrije-uitloop eieren, ahornsiroop, vanille, sinaasappelolie, rozenolie, pfff.. barstensvol heerlijke oliën en ingrediënten dus! De meeste hebben de functie om de huid te te voeden, zodat ze niet droog aanvoelen na het scheren. De eieren zorgen er weer voor dat de huid een beschermend laagje krijgt, waardoor het scheren gemakkelijker en veiliger gaat.

De structuur is romig en erg luchtig. Qua geur herken ik niet direct aardbeien, eerder een fruitige, zoete lucht. Als je goed ruikt, ruik je wel wat van aardbeien, maar het is niet zo aanwezig als ik had verwacht.

Het scheren zelf gaat heel makkelijk. Je schept met je vingers een beetje uit het potje, en smeert het uit over de huid. Je scheermesje glijdt heel gemakkelijk over je huid, als een warm mes door een pakje boter. Ik merk dat het scheren veel gemakkelijker gaat, dan als ik alleen water gebruik!

Na afloop voelt m’n huid een stuk minder droog – best wel ‘duh!’, maar ik had nooit verwacht dat het zó een verschil zou maken. Minder stroef, minder droog, en een stuk elastischer door de hydratatie. Ook leuk: de fruitige, zoete geur blijft heel subtiel nog aanwezig op je huid!

D’Fluff Strawberry Shaving Soap bevat 70 gram en kost €9,95

Gebruik jij scheerzeep of scheergel als je je scheert?

17 Responses to Review: Lush D’Fluff Strawberry Scheerzeep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën