Review: Lush Koyaanisqatsi Shower Bomb (+ kun je hem meerdere keren gebruiken?)

Text size: bigger / smaller

Ik moest de naam even copy + pasten van de webshop, want het lukt me niet om deze in m’n hoofd te krijgen. Hoe dan ook, deze shower bomb heeft een geur nét zo complex als z’n naam. Wat ik er precies van vind lees je in deze review, ook test ik of je zo’n shower bomb meerdere keren kunt gebruiken! Eerder liet ik je al twee shower bombs zien, vandaag is het de beurt aan de Koyhfskjhfkjahfas Shower Bomb. Lees je mee?

Wat is het?

Lush Koyaanisqatsi Shower Bomb kost €2,95 en weegt 45 gram. Het is een soort mini bruisbal voor onder de douche, alleen bruist deze niet in één keer op maar gaat hij rijkelijk schuimen. Met dat schuim kun je je huid insmeren! Een erg leuk concept en uiteraard zijn deze producten naked, dus geen verpakkingen. Wel is het belangrijk om hem ergens droog te bewaren, zodat hij niet nat wordt en kan gaan schuimen. Ook is een nadeel dat hij sneller kapot kan gaan.

Koyaanisqatsi heeft een bijzonder complexe geur. Hij is erg bloemig, ik ruik als eerste de ylang ylang. De geur krijgt diepte en warmte dankzij de lavendel erin, de vanille en viooltjes erin maken hem heel lichtzoet. Aparte geur, ik geloof niet dat er andere producten van Lush zijn met deze geur. Ik zou dat ook niet per se hoeven, ik ben nooit helemaal wild van erg bloemige geuren.

Net als de twee andere shower bombs die ik reviewde, is ook deze heel makkelijk in gebruik. Even onder de warme straal houden en hij begint met schuimen. Het schuim is qua structuur heel vol, romig en rijkelijk. Een soort mousse. Jezelf hiermee insmeren is dan ook echt een feestje! Het schuim laat zich makkelijk verdelen en je hebt niet veel nodig voor veel schuim — hij is dus ook zuinig in gebruik.

Als je hem in één keer zou gebruiken dan is het een vrije prijzige douchebeurt. Het zou ook wel zonde zijn, want er komt zoveel schuim vanaf, daar smeer je makkelijk twee lijven mee in. Nu kun je natuurlijk een shower bomb in meerdere stukjes snijden — dit gaat vrij makkelijk, maar zal daarbij wel wat gaan brokkelen. Ik vond het makkelijker om hem te laten schuimen, mezelf in te smeren met het schuim, en dan de shower bomb weg te leggen. Hij droogt vrij snel op en hard volledig uit, waardoor je dezelfde structuur als ervoor krijgt.

Kortom, je kunt een shower bomb met gemak meerdere keren gebruiken. Snijd hem in stukken of laat hem na iedere douchebeurt opdrogen. Wat betreft Koyaanisqatsi (ik ben nog steeds aan het copy + pasten) is het een erg bloemige geur waar je wel echt van moet houden. De geur blijft na afloop niet echt hangen op de huid, wat ik wel jammer vind. M’n huid voelde wel iets zachter aan, maar niet echt spectaculair.


Lush Koyaanisqatsi Shower Bomb kost €2,95 en weegt 45 gram.

13 Responses to Review: Lush Koyaanisqatsi Shower Bomb (+ kun je hem meerdere keren gebruiken?)

 • Ik had inderdaad ook het vermoeden dat je er meerdere keren mee kan doen, want toen ik Karma gebruikte, had ik meer dan genoeg product. Nu vind ik het met deze wel een beetje stom, want waar eindigt het dan en hóé geraak ik dan ooit door m’n voorraad heen?! :’D Ik vind de geur van deze wel interessant klinken, al hou ik ook niet zo van pure bloemengeuren. Op zich dan wel goed dat de geur niet blijft hangen, maar bij een doucheschuim verwacht ik eerlijk gezegd wel dat dat wél zo is. En de naam, tsjah, die moet ik ook copy-pasten, hoor. :D

 • Fijn dat je hem vaker kan gebruiken! Ik heb mijn Shower Bomb nog niet geprobeerd, maar ben toch steeds nieuwsgieriger. Hoor er weinig echt positiefs over…

 • Oh, wat een top review! Want inderdaad voor slechts 1 douche beurt is ie prijzig! Maar vind het wel top dat je deze meerdere keren kan gebruiken! :)
  En ik snap helemaal dat je deze naam moest copy-pasten! ;)

 • Hihi, die naam ? hoe verzinnen ze het, kan me voorstellen dat je copy + paste ervoor gebruikt. Uitspreken is ook lastig. Moet je het eens snel proberen haha.

  Goede review! Lijkt mij een hele fijne geur, maar ik houd zelf wel van bloemige geuren dus ik denk dat ik er wel vrolijk van zou worden. Ook handig dat je ‘em meerere keren kunt gebruiken. Ik denk dat ik ‘em zelf ook zou laten opdrogen in plaats van in stukjes snijden. Lijkt me het handigste. Ga ‘em de volgende keer ook halen!

 • Wat een naam! Zelfs tijdens het lezen struikelde ik erover. Ik heb toch echt liever een lekkere bathbomb dan een shower bomb. Leuk verzonnen van lush, maar dan vind ik een douche foam toch net wat fijner in gebruik!

 • Ik heb mijn vorige in 1x opgebruikt, maar in een stukken proberen te snijden is wel een goede tip! Deze neem ik volgende keer eens mee!

 • Ben benieuwd naar deze geur. De shower bombs heb ik nog niet gekocht maar ben er wel heel benieuwd naar

 • Zo, dat is een mond vol! Ik zou daar ook over “struikelen!” En weer wat geleerd, de ene bal bruist en deze schuimt. En is lekker om je ermee in te smeren…goh.. je maakt wel weer heel nieuwsgierig en zo te zien kan je hem dus ook gewoon meenemen onder de douche…zalig!

 • Oh lekker! Ik heb vroeger ook weleens de Shower Bombs van Lush gehad, ik denk dat ik er toch weer eens 1 of 2 ga kopen. Ik vind het zo lekker luxe en decadent, hihihi!

 • Ik ben nu echt wel heeeel benieuwd naar de geur. Bij mij in de buurt zit geen Lush maar ik ben morgen toevallig een dagje in Utrecht. Als ik het red ga ik de geur even ruiken, je hebt me nieuwsgierig gemaakt ;)

 • Oh, de shower bomb ziet er alleen al heel goed uit. En ideaal dat je hem ook meerdere keren kunt gebruiken! Je maakt me zeker heel nieuwsgierig. Ik moest wel lachen om de naam trouwens. Inderdaad geen naam die je zo even onthoudt :P

 • Ohh, ik ben heel erg benieuwd naar de geur. Ik ben namelijk wel altijd te porren voor bloemige geuren;-) Die foto met je handen waarop je de textuur laat zien, haha, ik krijg direct zin om er ook mee onder de douche te stappen!

 • Hahaha wat een complexe naam heeft hij zeg. Jeetje, hoe verzinnen ze het. De geur lijkt mij wel lekker, ik ben echt dol op bloemengeuren. En goede tip van het meerdere malen gebruiken. Ik ben zelf toch wel altijd zo’n krent die mijn Lush dingetjes in stukjes snijdt maar hem op laten drogen klinkt inderdaad wel wat makkelijker. Echt fijn dat hij zo goed werkt, leuk product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën