Review: Lush Dark Arts Jelly Bomb

Text size: bigger / smaller

Sinds ik hoorde van de komst van de Jelly Bombs, ging één van m’n wenkbrauwen omhoog. Die is eigenlijk zo blijven staan totdat ik ze binnenkreeg. Ik had geen flauw idee wat ik me moest voorstellen bij een Jelly Bomb, maar inmiddels is het me allemaal duidelijk. Ik ga vandaag in bad met Dark Arts, en nodig je uit om mee te lezen naar m’n ervaring!

Lush heeft sinds vorige maand vier Jelly Bombs gelanceerd in Nederland. Die vier zijn Dark Arts, The Big Sleep, Green Coconut en Marmalade. Van de anderen komen er ook nog reviews online! Gerucht is ook dat er met de wintercollectie een Snow Fairy Jelly Bomb zal komen.

Afijn, Dark Arts. Een zwarte bruisbal. Gebaseerd op Harry Potter. Dat kan natuurlijk alleen maar Lush zijn, hé? Hij kost €6,95 en is zowel online als in elke Lush winkel te koop. Verwar hem alsjeblieft niet met Metamorphosis Bath Bomb (check mijn review hier), dat is een compleet andere! Het is aannemelijk om te denken dat hij een donkere, kruidige geur heeft, maar niets is minder waar. In het begin ruik je wel wat kaneel, maar al snel gaat de geur over op sinaasappel! Hij ruikt een beetje als een Lush winkel van binnen ruikt.

De kaneelbladolie in dit product is goed om je lichaam te verwarmen, maar ook om de bloedsomloop te stimuleren. Een flinke portie amandelolie zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid, terwijl de sinaasappelolie je humeur oppept. Parfum staat helaas wel vrij bovenaan de lijst, maar tegenover al die hydraterende ingrediënten, is de kans heel klein dat je huid hiervan uitdroogt. Middenin de bruisbal zitten stukjes jelly, die in aanraking met warm water smelten en het water flink wat zachter maken. Dit zorgt voor een zachte huid na afloop, die je niet hoeft in te smeren met bodylotion!

Zwart met een beetje roze, precies m’n ziel. Het duurt even voordat het water zwart gekleurd is, maar daarna is het wel een heel apart gezicht! Ook duurt het vrij lang voordat de Jelly Bomb compleet opgelost is. Halverwege het proces komt er wat roze uit de Jelly Bomb gespuwd, maar dat zie je uiteindelijk niet meer terug in het water. Er drijven flink wat stukjes jelly door het bad, deze lossen gewoon op in warm water. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan vind. Het is heel raar, die stukken slijm in het water. Ik krijg er ook gemengde reacties over – de één vind het gaaf, de ander vind het een vies gezicht. Tja, badderen in zwart water klinkt niet aanlokkelijk, maar toch is het het proberen waard. De geur is heerlijk en o.a. de jelly-stukjes wel voor een zachte huid na afloop, dat dan weer wel.

Enige minpunt is het schoonmaken van m’n bad na afloop. Het zwart geeft wat af op je bad, met name bij de rand van het water. Een spons met wat douchegel erop helpt wel, maar het blijft boenen. En dat haalt toch altijd een beetje het effect van een warm, ontspannen bad weg.

Lush Dark Arts Jelly bomb kost €6,95 en is online te koop, maar ook in één van de Lush winkels.

10 Responses to Review: Lush Dark Arts Jelly Bomb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën