Review: Lush Candy Cane Toothpaste Jelly

Text size: bigger / smaller

Je tanden poetsen met een jelly? Nou, aan dat idee moest ik even wennen. Ik ben iemand die graag bij haar vaste producten blijft, maar dankzij Lush ben ik toch wat vaker uit m’n comfort zone gestapt. Ik heb m’n tanden al gepoetst met tabletjes waar ik op moest kauwen, heb met een wiebelige pudding aka een shower jelly gedoucht, zeezout in m’n haar gesmeerd, dus wat dat betreft ben ik, voor mijn doen, al vrij goed bezig. Met volste vertrouwen nam ik de deze toothpaste jelly mee naar de badkamer. Na hem een aantal keer te hebben geprobeerd, vertel ik je vandaag wat ik ervan vind! Lees je mee?

Wat is het?

Lush Candy Cane Toothpaste Jelly is tandpasta in een potje. Het potje bevat 60 gram, de prijs weet ik (nog) niet. Lush heeft al tandpasta in tabletjes-vorm, namelijk de Toothy Tabs. Hier kauw je op, doe je wat water bij, en met het schuim poets je je tanden. Leuk idee, maar ik merk dat ik ze amper gebruik. Ik ga heel lui en gemakzuchtig elke avond voor een toefje tandpasta op m’n tandenborstel. Deze toothpaste jelly is wel iets makkelijker in gebruik — met een droge tandenborstel schep je een beetje uit het potje. Maak nat onder de kraan en poets je tanden.

Lush heeft nog meer toothpaste jellies, maar deze zijn alleen te koop in Liverpool en Shinjuku. Het leuke aan meerdere smaken is dat je de smaken kunt combineren! Zo kun je je eigen smaak creëren.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Water (Aqua), Sorbitol, Glycerine, Silica, Xylitol, Smaakstof, Pepermuntolie (Mentha piperita), Menthol Kristallen (Menthol), Stevia (Stevia rebaudiana), Agar Agar, Carrageenextract, Titanium Dioxide, Tinoxide, Synthetische Fluorflogopiet, *Limonene, Kleurstof 77491, Kleurstof 45430:1

Eventjes de ingrediëntenlijst ontleden, want ik ben toch wel benieuwd wat er nu precies in zit. Ik zie sorbitol, dit is een zoetstof. Het wordt toegevoegd als smaakstof, zodat de tandpasta lekker smaakt in je mond. Glycerine wordt op internet afgedaan als een ingrediënt dat je liever niet in je tandpasta hebt, omdat het een ‘coating’ (laagje) op je tanden legt, waardoor je tanden zich niet kunnen herstellen. Ik gok dat Lush het heeft toegevoegd vanwege de substantie. Silica is een schurende whitener, dit ingrediënt zorgt voor gladde tanden. Xylitol is ook een natuurlijke zoetstof, en vermindert de aanwezigheid van bacteriën. Pepermuntolie zorgt voor een frisse adem, menthol kristallen geeft de mond een schoon en fris gevoel. Stevia wordt gebruikt door Lush om mondverzorging zoeter te laten smaken, zonder dat je er gaatjes van krijgt, omdat het een alternatief voor suiker is. Agar agar en carrageenanextract zorgen voor de textuur voor de jelly.

Nu het duidelijk is wat ik in m’n smoel smeer, is het tijd om de jelly eens testen. Maar eerst de geur! De geur is zeer fris, maar heeft ook iets zoets. Hij heeft een duidelijke basis van pepermunt, die erg overheerst, maar ook zit er iets fruitig aan de geur. Iets van aardbeien, lijkt wel. Heel lekker in ieder geval, en héél fris! Het is echt een candy cane geur, mocht je die kennen. Leuk ook dat de jelly ook de kleuren heeft van een candy cane! Er zit een klein glittertje in, wat verder niet schadelijk is voor je gebit.

Mijn ervaring

Tijd om de tandpasta te testen! Met een droge tandenborstel schep ik een klein beetje uit het potje. Ondanks de jelly substantie, gaat dit heel makkelijk — het is niet zo’n stevige substantie als een shower jelly, maar juist zachter en makkelijker te pakken. Onder de kraan maak ik m’n tandenborstel nat, en ondanks de harde straal, blijft de jelly goed op m’n tandenborstel zitten. Ik zag het al helemaal voor me dat hij er elke keer vanaf zou spoelen, maar gelukkig is dat niet zo. Als ik m’n mond poets, schuimt de jelly goed op. De smaak is onwijs fris, maar nóg lekkerder dan normale tandpasta, want de smaak heeft ook iets fruitig. Normaal vind ik 3 minuten tandenpoetsen echt een eeuwigheid duren, maar als je tandpasta zó lekker smaakt, is het juist een feestje om steeds te tanden te poetsen!

Na het poetsen voelt m’n mond fris en schoon aan, precies zoals bij een normale tandpasta. De licht fruitige, frisse smaak blijft nog even in m’n mond hangen — in tegenstelling tot normale tandpasta! M’n tanden voelen glad aan, m’n mond ruikt heerlijk (ja, ik heb m’n vriend laten ruiken.. 😂) en de frisheid die na afloop in m’n mond blijft hangen is ook erg prettig. Ik ben echt hooked. Velen malen lekkerder dan een gewone tandpasta, en hij is nog best zuinig in gebruik. Je hebt namelijk maar een klein beetje nodig voor een mond vol schuim, ik zou zeggen de grootte van een doperwt. Na flink wat dagen poetsen met deze jelly, is m’n gebit niet gevoeliger dan anders. M’n volgende tandartscontrole is pas in 2020, dus wat betreft gaatjes kan ik je niks vertellen nog 😂

Als deze straks los te koop is, wil ik hem zeker inslaan. Ik ben onwijs positief! Ik raad je ook echt aan hem eens te proberen. Het is leuk, hij smaakt lekker en hij doet heel goed z’n werk. I love it!

Lush Candy Cane Toothpaste Jelly is onderdeel van Kerstcollectie 2019 en is vanaf 24 september te koop.

5 Responses to Review: Lush Candy Cane Toothpaste Jelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën