Review: Lush Lavender Giant Bombshell

Text size: bigger / smaller

Heb je ooit zo’n luxe bath bomb als deze gezien? Nou, ik niet. Gevuld met gedroogde bloemen zorgt deze gigantische bath bomb voor een decadent, ontspannend bad. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ik testte hem voor je uit, en vertel je precies of deze bath bomb van €19,95 (ja, echt!) het geld waard is.

Wat is het?

Lush Lavender Giant Bombshell kost €19,95 en is onderdeel van de tijdelijke Harajuku collectie, bestaande uit uiteenlopende 54 bath bombs. Sorry voor de vele foto’s hierboven, maar als je een bath bomb van twee tientjes voor je snufferd hebt liggen, wil je deze we leven goed vastleggen. Lavender Giant Bombshell is de duurste bath bomb uit de Harajuku collectie (überhaupt van de hele collectie). Daartegenover staat wel dat hij écht groot is, hij bestaat uit twee helften die je uitzonderlijk van elkaar kunt gebruiken. Ja, dan kost het nog 10 euro per bad, maar geloof mij dat deze zichzelf wel onderscheidt van andere bath bombs.

Qua vorm is hij rond, hij heeft geen ei-vorm zoals bijvoorbeeld Stegosaurus Fun Egg. Er zit een lintje om het ei heen en als je de twee helften van elkaar haalt, zie je dat er binnenin gedroogde bloemen liggen.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Havermeel, Titanium Dioxide, Roos Absolue (Rosa damascena), Blauwe Kamille-olie (Chamomilla recutita), Tea Tree-olie (Melaleuca alternifolia), Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Gedroogde Romeinse Kamillebloemen, Water (Aqua), Dipropyleen Glycol, *Linalool, Parfum

De bath bomb zelf is prachtig. Er zitten reliëfs van lavendel in en het lintje erom heen maakt hem ook speciaal. Maar het meest bijzondere aan deze bath bomb is de inhoud — hij is goed gevuld met gedroogde bloemen zoals kamillebloemen, lavendel en een roos. Dat er gedroogde lavendel en roos in zit, staat niet in de ingrediëntenlijst in de Nederlandse webshop, maar dat zit er dus wel in. Verder bevat de bath bomb zelf havermeel, roos extract, kamille-olie, tea tree-olie en lavendelolie. Havermeel is toegevoegd om, eenmaal in contact met water, een verzorgende en beschermde laag op de huid achter te laten. De geur is, zoals verwacht, lavendel. Toch ruik je ook de roos erin, want de kalmerende en bloemige geur van lavendel is wat zoeter. Het is een geweldig geur.

Speel de filmpjes af in 2160p kwaliteit en op volledig scherm voor de beste ervaring! Het eerste filmpje speelt zich versneld af.

Mijn ervaring

Wow, wat een weelderigheid. Wat een prachtig bad, en dat zonder felle kleuren! Lavender bewijst dat je geen kleur nodig hebt om een mooi bad te creëren. Wanneer hij het water raakt, begint hij enorm te bruisen. Roomwit schuim vliegt alle kanten op, de twee helften drijven afzonderlijk van elkaar door het bad. Overal waar de helften komen, laten ze een zacht schuim achter. Wanneer de helften bijna opgebruist zijn, laat hij de gedroogde bloemen achter op de oppervlakte. Het water krijgt een melk-achtig laag, zowel onder water als op de oppervlakte zie je de havermeel liggen. Wanneer ik m’n vingers door het water haal, blijft er een wit laagje achter op m’n huid. Het water ziet er zó hydraterend en romig uit, maar ook zo kalmerend en weelderig.

In bad ruik ik de lavendel erg goed, het heeft een geweldige werking op m’n gemoedsrust. De gedroogde bloemen drijven op de oppervlakte en het water, met name het schuim, voelt zo zacht aan. Ik heb veel langer dan normaal in bad gelegen, ik wilde er echt maximaal van genieten. En dat is gelukt! Na het badderen voelde ik me meer ontspannen, was m’n huid gehuld in een wit laagje havermelk (dat ik er wel eventjes af moest spoelen onder de douche) en voelde m’n huid ook superzacht aan. Ik voelde me zo decadent — als Cleopatra in een melkbad, maar dan nóg luxer, want ik had ook nog gedroogde bloemetjes 😂

Vind ik hem de 20 euro waard? Als je beide helften los van elkaar gebruikt, zou het je 10 euro per badsessie kosten. Een hele Bombshell is erg veel voor in één bad, dus één helft is echt genoeg voor een bad — ik deed het dan ook puur voor de foto’s en filmpjes. Als je hem er zo helemaal in doet, is 20 euro wel heel veel geld voor één bad. Maar doe je er twee keer mee, dan is het zeker een aanrader. Dan zou ik zeggen: go for it, YOLO! 😂

Lush Lavender Giant Bombshell kost €19,95. Hij behoort tot de tijdelijke Harajuku collectie.

5 Responses to Review: Lush Lavender Giant Bombshell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën