Review: Lush Beautiful showergel

Text size: bigger / smaller

“Sta elke dag op met een grote glimlach.” staat er op deze fles douchegel van Lush. Opstaan en glimlachen gaan voor mij absoluut niet samen. Zodra ik opsta, tot aan het moment dat ik een bak zwarte koffie op heb, glimlach ik geen één keer. Sterker nog, ik kan mensen om het leven brengen met mijn ochtendblik. Dus je raad het al: deze douchegel wordt aan een zware test onderworpen. Benieuwd? Lees dan verder.

“Moeite met opstaan? Voel jij je nog niet direct een superster als je je bed uitstapt? Ga dan onder de douche met Beautful, een rijke mix van myrrhe, gedroogde abrikozen en het sap van perziken. Je voelt je geweldig!
Ken je ons al wat langer? Beautiful heeft dezelfde geur als ons vroegere 1000 Kisses parfum.”

Ik kocht Beautiful in het formaat van 250 gram, maar hij is er ook in 100 gram en 500 gram – net zoals elke andere douchegel van Lush. Het hoofdingrediënt van deze veganistische douchegel is abrikozen, en dat is duidelijk te ruiken. Een fruitige, zoete geur (met een citrusachtige ondertoon) komt me tegemoet en mijn ochtendhumeur brokkelt beetje bij beetje af. Helemaal als ik zie dat er gouden glitters in de douchegel zitten. Glitters, mensen!

Behalve abrikozen infusie bevat deze douchegel ook myrrhe, verse perziksap, osmanthus, gardenia en carrageen. Op de fles zelf staat dat hij Natrium Laureth Sulfaat bevat (mildere versie van SLS/SLES), maar in de webshop staat wel gewoon Sodium Laureth Sulfaat (Sodium Laureth Sulfate). Ook staat er in de webshop dat deze douchegel parfum bevat, op de fles staat dit niet. Confusing! Wat is het nou?

Nog steeds helemaal lyrisch over het feit dat er glitters in deze douchegel zitten, knijp ik een flinke dot douchegel in m’n handpalm en begin ik mezelf in te soppen. Het valt me op dat m’n huid er nu geel uitziet, alsmede het schuim wat ontstaat door de wrijving. Alles is geel! Gelukkig maar tijdelijk – na het afspoelen ben ik gewoon weer een bleekscheet. De douche ruikt inmiddels naar abrikozen en perziken, en hoewel de geur m’n ochtendhumeur niet door het doucheputje spoelt, voel ik me wel wakkerder en minder chagrijnig.

€8,50 / 100 gram
€16,95 / 250 gram
€26,95 / 500 gram

Je koopt Beautiful in de webshop of in één van de Lush winkels.

12 Responses to Review: Lush Beautiful showergel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën