Review: Lush Galaxy Lip Scrub

Text size: bigger / smaller

Lip scrubs: ik heb ze, maar ik gebruik ze veel te weinig. En toch is het heerlijk om ze momenteel te gebruiken, want over ’t algemeen vinden je lippen temperaturen onder het vriespunt niet heel grappig. Wat resulteert in droge lippen, gebarsten lippen, velletjes, noem het maar op. De ellende. Mijn voornemen is dus: vaker een lip scrub gebruiken. Ik ontving de Galaxy lip scrub in de advent calendar, maar hij is ook los te koop! Vandaag review ik ‘m voor je. Lees je mee?

Wat is het?

Lush Galaxy Lip Scrub kost €10,00 voor 25 gram. De lip scrubs zitten altijd in de welbekende kleine, glazen potjes met draaidekseltje. Niet heel handig met lange nagels, maar goed. Er zijn meerdere lip scrubs te koop van Lush, waaronder de tijdelijke Pumpkin Spice, maar ook de klassieker Bubblegum. 25 gram klinkt weinig, maar ik heb nog nooit een lip scrub opgemaakt. Je hebt maar heel weinig nodig, want alles wat je teveel pakt, flikkert toch op de grond. Na het scrubben van je lippen, lik je de lip scrub op. Hartstikke veilig. Er zit geen troep of chemische ingrediënten in, dus je kunt gewoon zorgeloos je lippen aflebberen.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Fijne Kristalsuiker (Sucrose), Biologische Jojoba-olie, Fair Trade Sheaboter (Butyrospermum parkii), Koudgeperste frambozenzaadolie, Buchu-olie (Barosma betulina), Tolubalsam, Citroenzuur (Citric acid), Titanium Dioxide, Synthetische Fluorflogopiet, Tinoxide, Alpha-isomethyl-ionone, *Benzyl Alcohol, *Benzyl Benzoaat, *Benzyl Cinnamaat, *Cinnamal, *Citral, *Eugenol, *Geraniol, Smaakstof, Kleurstof 77491, Kleurstof 42090:1

De lip scrub heeft een basis van fijn kristalsuiker, wat je lippen op een milde wijze scrubt. Ook smaakt het lekker zoet, ook niet geheel onbelangrijk. Jojoba-olie houdt het vocht in je lippen vast, waardoor ze minder snel zullen uitdrogen. Dit geldt eigenlijk ook voor sheaboter, wat een geweldige vochtinbrenger is, maar ook de dunne huid verzacht. Frambozenzaadolie beschermt je lippen tegen de schadelijke effecten van UVA en UVB, het werkt dus als een bescherming tegen de zon. De olie heeft ook een verzachtend effect en helpt de huidelasticiteit te verbeteren. Buchu-olie heeft een sterke zwarte bessengeur, met een vleugje mint. Tevens heeft hij een antiseptische en onstekingsremmende werking. Tolubalsem smaakt zoet en maakt de huid zacht.

De lip scrub heeft een zwarte bessen geur. Ja, gewoon echt zwarte bessen. Onwijs fruitig, alsof je met een zwarte bessenstruik staat te bekken. Hij smaakt ook precies naar zwarte bessen. Meer kan ik er niet van maken eigenlijk.

Mijn ervaring

Ik blijf het onhandig vinden om met m’n dikke vinger wat substantie uit het potje te halen zonder te knoeien, maar het is toch gelukt. Het valt me meteen op dat wanneer ik het potje openmaak, de bessengeur me direct tegemoet komt. Ik lik m’n lippen, smeer de lip scrub uit en masseer het zachtjes over m’n lippen. Ik kantel hierbij m’n hoofd iets naar achteren, zodat de lip scrub beter blijft liggen. Na het scrubben lik ik de lip scrub op en proef ik precies wat ik ruik — bessen. Zoet en fruitig. Geen nare nasmaak, wel erg zachte lippen. En een blauwe vinger. De lip scrub kleurt m’n vinger, elke keer wanneer ik hem gebruik. Ook m’n lippen hebben een iets blauwe tint, maar als je het niet weet, zie je het ook niet. Natuurlijk slijt dit vrij snel, maar whoa Lush — easy met de kleurstoffen graag!

Ik blijf een lip scrub heerlijk vinden. Zachte lippen, minder velletjes en daarbij ook de kans om iets te snoepen. Ik zou deze niet opnieuw kopen — ik vind hem niet vies, maar er zijn lekkerdere smaakjes vind ik, zoals Cookie Dough. Desondanks maak ik hem graag op!

Lush Galaxy Lip Scrub kost €10,00 en bevat 25 gram. Hij behoort tot de Kerst collectie.

4 Responses to Review: Lush Galaxy Lip Scrub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën