Review: Lush Shower Jellies || 93,000 Miles en Needles & Pine

Text size: bigger / smaller

Ik houd van Lush, en dan vooral van de shower jellies. Lekker wibbly wobbly, leuk om mee te spelen onder de douche, en ze bestaan in de meest heerlijke geuren. Onlangs kreeg Lush een kleine assortimentsupdate (de Oxford Street producten), en daar zaten drie nieuwe shower jellies bij. Vandaag test ik 93,000 Miles en Needles & Pine voor je. Lees je mee?

93,000 Miles Shower Jelly
Deze felrode jelly is er in twee formaten, 100 gram en 250 gram. Je betaalt £3.50 voor 100 gram, en £6.95 voor 250 gram. In eerste instantie had ik géén idee wat ik me moest voorstellen qua geur! Toen ik eraan rook, was ik aardig verrast. Hij ruikt heel kruidig, maar tegelijkertijd ook wat fris door de eucalyptus erin. Ik heb de geur vergeleken met Hot Toddy, maar die is íets warmer qua geur. Ik vind dit alsnog een regelrechte Kerstgeur, zo eentje die je gebruikt wanneer je helemaal verkleumt van buitenaf naar binnenwandelt.

Je kunt hem gebruiken door het geheel over je lijf te wrijven – maar dit raad ik niet aan, het is geen succes. De jelly is glad en glibberig, dus glijdt binnen no time de hele douchecel door. Je kunt hem beter in stukjes snijden en terug in het potje doen, en dan vervolgens steeds een stukje pakken, en die in je loofah doen. Even knijpen en wrijven erin en je hebt een loofah vol met schuim! Ook kun je met je (natte) loofah of spons cirkelvormige draaiingen maken over de jelly heen, waardoor hij enorm gaat schuimen. Vervolgens sop je je zelf lekker in met het schuim! Ook kun je de jelly rechtstreeks uit de vriezer of koelkast halen voor een extra koude sensatie. Heerlijk in de zomer!

93,000 Miles bevat eucalyptus en pepermunt, carrageenan (zeewier) en kaneel. Qua geur klopt dat precies, het warme van kaneel met het frisse van eucalyptus en pepermunt. Lush raadt deze jelly aan na het sporten, (of) wanneer je zere spieren hebt. Nu heb ik een hekel aan sporten, dus gebruik ik hem lekker zonder zere spieren te hebben! :wink:

Onder de douche rag ik met m’n loofah over de opening heen, en geniet meteen van de bergen schuimen die worden gecreëerd door de wrijving. Hiermee heb ik genoeg voor m’n bovenlichaam, en kan ik mezelf lekker insoppen met het schuim. De geur vult m’n neusgaten en deze is heerlijk! Ik krijg er direct een oppepper van, een heldere geest. En m’n huid? Die wordt er juist zacht van. Na afloop voelt m’n huid niet droog of strak aan.

Needles & Pine Shower Jelly
Een totaal andere geur en kleur! Deze kerstige groene jelly doet je al vermoeden waarnaar hij ruikt – dennennaalden! Alsof je door een Fins bos loopt. Een frisse, ietwat zoete en oplevende geur, die perfect is voor de wintermaanden. Ik houd sowieso wel van ‘dennengeur’, en ik vind deze qua geur erg geslaagd. Het is meer dan een dennengeur, hij is ontspannend en kalmerend.

Hierboven staat al exact beschreven hoe je een jelly het beste kunt gebruiken, dus dat ga ik niet nogmaals vertellen :wink: Wel raad ik bij deze aan om hem eens koud te gebruiken, goed voor de doorbloeding! En dat is juist wat je wilt als je hebt enorm koud hebt, dus hoe onaantrekkelijk het ook klinkt.. tanden op elkaar, jelly uit de vriezer halen, en smeren maar!

Needles & Pine bevat cipres en dennennaalden, maar ook SLES, carrageenan (zeewier), parabenen, parfum, Siberische pijnboompit, grapefruit olie, en atlasceder. Een lekkere, winterse geur die je zeker in huis moet hebben tijdens de koude dagen! De oliën erin hydrateren de huid, maar mocht je gevoelig zijn voor parfum en SLES, dan zullen deze je huid juist weer uitdrogen. Wederom heb ik daar geen last van, gelukkig!

Deze is ook heerlijk in gebruik, en toch weer oh zo anders als 93,000 Miles! Door de geur waan ik me direct in een dennennaalden bos, ergens in de wintermaanden. Hij schuimt flink en na een paar keer ‘swirlen’ met mijn loofah heb ik voldoende schuim om mezelf in te smeren. Net als 93,000 Miles droogt deze mijn huid niet uit, maar voelt hij juist zacht en soepel aan.

93,000 Miles en Needles & Pine zijn helaas niet in Nederland te koop, alleen in Engeland en in de Engelse webshop. Tijd voor een tripje met de boot richting Engeland dus! Of een keertje in de Engelse webshop bestellen.

Welke van de twee lijkt jou het lekkerst?

13 Responses to Review: Lush Shower Jellies || 93,000 Miles en Needles & Pine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën