Review: Lush Geode Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Ik had mezelf voorgenomen om ongeveer 10 nieuwe bath bombs te bestellen. Met de gemiddelde prijs van 7,50 euro zit je al snel op een flink bedrag, dus ik had afgesproken met mezelf: 10 bath bombs. Dat zijn er 11 geworden. Nog vrij netjes, niet? Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen hoe verdomd lastig het was om van de 54 er ‘maar’ 10 uit te kiezen. Ik besloot om onder andere voor Geode te gaan, omdat hij er zó mooi uitziet op de foto. Nou, hij zag er bij binnenkomst toch wat minder chique uit. Maar aangezien we mensen niet mogen beoordelen op hun uiterlijk, mogen we dat bij bath bombs eigenlijk ook niet. Dus, op naar de badkamer er mee. Het resultaat lees je vandaag!

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Grof zeezout (Maris sal), Knettersnoep, Synthetische Fluorflogopiet, Titanium Dioxide, Lavendel Absolue (Lavandula angustifolia), Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Water (Aqua), Dipropyleen Glycol, Natrium Coco Sulfaat, Cocamidopropyl-betaïne, Calcium Natrium Borosilicaat, Propyleen Glycol, Tinoxide, Silica, Alpha-isomethyl-ionone, *Limonene, *Linalool, Parfum, Kleurstof 77491, Kleurstof 45410, Kleurstof 45410:1, Kleurstof 42090

Lush Geode Bath Bomb kost €7,50 en is onderdeel van de tijdelijke Harajuku collectie, bestaande uit uiteenlopende 54 bath bombs. Toen ik Geode zag, vielen de paarse parels me gelijk. Echter, toen ik hem binnenkreeg, was het nogal een domper. Ken je dat, dat je een reclame op TV ziet van McDonalds, met een overheerlijke, goed gevulde hamburger (ja ik ben vegetariër maar het gaat even om het voorbeeld) en wanneer je hem koopt, het een zielig, kaal hoopje hamburger is? Nou, dat had ik dus met Geode. De parels zijn niet paars maar blauw, al is dat niet erg. Maar waar de ‘Lush foto’ een Geode toont met veel prachtig parels, kreeg ik een bath bomb met een klein, zielig groepje parels. Het zal vast geen verschil maken in bad, maar tóch. Je bent Nederlander en je wilt ergens over zeuren, toch?

Het eerste wat me opvalt is de geur. Ik vind hem niet lekker. Hij ruikt naar kleurpotloden. Ja, ik weet het, het is een rare omschrijving. Maar het is echt zo’n houtachtige potlood/grafiet geur. Een beetje muf en bedompt ofzo? Ik weet niet, ik vind het niet echt een lekkere geur. Gelukkig is hij qua grootte gewoon gemiddeld, oftewel groot. Zoals je gewend bent. Er zit knettersnoep in, maar ook mineraalrijk zeezout, wat goed is voor de huid. Ik hoop alleen niet dat ik precies met m’n reet op zo’n stuk zeezout ga zitten.

Verder bevat hij lavendel en bergamot, al ruik ik beide geuren niet terug in de bath bomb. Lavendel is warm en bergamot is citrus, dus dat is sowieso al een gewaagde combinatie. Niet geslaagd in dit geval, want ik vind Geode echt naar een natte scheet ruiken. Sorry Lush. Hopelijk maakt de bath bomb het goed met z’n effecten in bad.

Speel de filmpjes af in 1080p kwaliteit en op volledig scherm voor de beste ervaring!

Mijn ervaring

Oke, dat valt me alles mee. Van de geur rook ik gelukkig niet veel terug. Het effect in het water is betoverend! Als hij in contact komt met het water, komt er dik, fluffy foam uit de bath bomb met een aantal felle kleurtjes erin, zoals paars en blauw. Minutenlang spuwt hij een soort gele kleur uit, terwijl ‘ie razendsnel door het bad dobbert. Het filmpje hierboven is trouwens 3x versneld, dus hij ging ook weer niet zó snel als in het filmpje. Anyway, na een paar minuten spuwde hij roze slierten uit, waardoor het bad steeds meer een kleurtje kreeg.

Uiteindelijk heeft het water een vale, oranje kleur. Op zich niet heel boeiend, maar.. het mooiste van alles is te bewonderen ín het water, namelijk ge-wel-dig veel gouden glittertjes. Zwevend door het warme water, prachtig om te zien. Alsof je in vloeibaar goud dobbert. Van het zeezout merk ik niets, ik vind het nergens terug in het water. Of in m’n reet. Gelukkig. M’n huid voelde zeker zachter na afloop, ik kon het verschil duidelijk merken. Al met al een prima bath bomb! Het effect is echt magisch.

Lush Geode Bath Bomb kost €7,50. Hij behoort tot de tijdelijke Harajuku collectie.

6 Responses to Review: Lush Geode Bath Bomb

  • Oké, die natte scheet trekt me niet echt, maar wat een magisch mooi effect heeft deze!! ❤ Bleven de glitters na afloop ook achter op de huid? Please say yes. ?

  • Ik vind hem wel onwijs mooi! :)

  • Bij het begin van de eerste video dacht ik ‘Hmm weinig kleur, beetje saai’, maar het werd steeds beter. Echt prachtig! Ontzettend jammer van de geur.

  • HAHAHAHA NATTE SCHEET. I can’t. Ik ben nu echt heel erg benieuwd naar de geur maar aan de andere kant wil ik het ook niet ruiken want het klinkt nu ook echt niet meer aantrekkelijk hahaha. Maar wauw, wat een verassing in bad zeg. Ik had echt niet zo’n mooie kleuren verwacht en die glitters.. dat is nou echt magie. Ik ben dan ook zo iemand die daar dan heel de tijd naar zit te staren terwijl ik in bad zit.

  • Oh jammer inderdaad van de geur, het effect is natuurlijk wel prachtig, maar toch vind ik geur het allerbelangrijkst!

  • Oooooh al die glitters! Volgens mij heb ik deze in de winkel ook geroken en gedacht: hmm, nee niet lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën