Review: Lush Jersey Bounce shampoo

Text size: bigger / smaller

Hoewel ik het vaak bij één shampoo houd, ben ik soms toch geneigd om eens iets anders te proberen. Zeker als het gaat om shampoo’s van Lush! Laatst besloot ik Jersey Bounce aan te schaffen, want volgens Lush zou m’n haar hier heel blij van worden. En daar word ik dan weer blij van. Benieuwd of ik ook echt blij was? Lees dan verder.

Jersey Bounce zit in een pot van 250 gram, deze kost €17,95. Qua verpakking lijkt hij erg op Big, een populaire shampoo van Lush. Deze zit boordevol zeezout en zorgt voor explosief volume. Jersey Bounce zit ook boordevol zeezout, maar bevat voor de rest net even wat andere ingrediënten.

Nog even over de verpakking: ik vind shampoo’s in potten nooit zo heel handig. Ik kom altijd één hand te kort, want zodra ik de deksel eraf heb gedraaid, hoe pak ik dan de shampoo uit de pot? In mijn douche heb ik eigenlijk geen ruimte om iets neer te leggen. Struggles. :sweat:

INGREDIËNTEN: Zeezout, grof (Coarse Sea Salt), Sodium Laureth Sulfaat (Sodium Laureth Sulfate), Honing (Honey), Lijnzaadgel (Linum usitatissimum), Zeezout, fijn (Fine Sea Salt), Eieren, vrije-uitloop, vers (Fresh Free Range Eggs), Glycerine (Glycerine), Lauryl betaïne (Lauryl Betaine), Parfum (Perfume), Bergamot essentiële olie (Citrus aurantium bergamia), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Citroenolie, Siciliaanse, Limoenolie uit Perzië, essentiële (Citrus aurantifolia), Citroensap, vers geperst, Olijfolie, Fair Trade (Olea europaea), *Citral (*Citral), *Limonene (*Limonene)

Jersey Bounce is een mix van grof zeezout met allerlei goede en natuurlijke ingrediënten – zoals, honing, lijnzaadgel, vrije uitloop eieren, bergamotolie, lavendelolie, citroenolie, limoenolie, citroensap en olijfolie. Mindere ingrediënten zijn SLES (reiniger dat ervoor zorgt dat het product schuimt, bijwerking is dat het huidvet oplost en dus uitdroogt) en parfum (uitdrogend ingrediënt).
Nu is het wel zo dat SLS en SLES niet zo’n kwaad kunnen, mits er in het betreffende product genoeg “terugvettende oliën” zitten. (bron) Gelukkig is dat bij Jersey Bounce wel het geval.

De goede ingrediënten in deze shampoo zorgen er met z’n allen voor dat je haar o.a. gaat glanzen (citroen en eieren), dat het volume krijgt (zeezout), dat je haar elastischer wordt (proteïnen uit de eieren), dat je haar zacht wordt (honing) en makkelijker doorkambaar is (olijfolie). Kortom, een lekkere alleskunner voor het haar.

De substantie is niet zoals je gewend bent van een normale shampoo. Deze is wat snotteriger (sorry, kon geen ander woord bedenken ervoor) en bevat voelbaar stukjes zeezout. Hij is ook iets minder vloeibaar dan een normale shampoo. Er zit een vrij sterke geur aan, ik kan hem slecht plaatsen. Een beetje fris dankzij de citroen, maar ook wel wat warm door de honing. Ik vind hem niet vies, maar ook niet heel lekker.

In gebruik is Jersey Bounce vrij apart. Je moet namelijk een handje eruit pakken, dit verdelen over beide handen en dan door je natte haar halen. Tijdens het insoppen van je hoofd voel je de stukjes zeezout, en is het nog best een klus om alles goed verdeeld in je haar te krijgen. Als het eenmaal zit, laat je het een paar minuten inwerken en spoel je het uit.

Zodra ik m’n haar aan het uitspoelen ben, valt me één ding direct op: m’n haar voelt kurkdroog aan. Squeaky clean. M’n haar is zo droog, dat ik me moet inhouden om niet een paar liter conditioner erin te knallen. Met een kop vol walging, denkend: “niets verder erin smeren, je moet het testen voor de site” spoel ik alles braaf uit en stap ik de douche uit.

Ik wikkel m’n haar in een handdoek en na 5 á 10 minuten haal ik de handdoek eruit. M’n haar is nog nat en heeft nu al zichtbaar meer volume, maar voelt nog steeds droog aan.
Ik pak m’n föhnborstel erbij en ik kom moeilijker door m’n haar heen dan wanneer ik een normale shampoo gebruik. Zodra m’n haar droog is, zitten er een aantal kleine klitten erin, waardoor m’n haar inderdaad veel meer volume heeft :hmm:
Als ik ze eruit borstel voelt m’n haar glad en zacht aan, maar ik vind het nog steeds droog aanvoelen. Wel valt het mooier, heeft het iets meer volume dan normaal, is het luchtiger en glanst het enorm.

Conclusie: dit is een shampoo waar je tijd voor moet nemen. Ik raad je aan om je haren goed te borstelen vóórdat je gaat douchen, anders wordt het één grote klittenbende. Laat het goed drogen en borstel het voorzichtig na afloop, en je zult zeker genieten van meer volume in je haar. Althans, dat geldt voor mijn haar – steil en klit snel. Twijfel je of Jersey Bounce iets voor jou is? Je kunt in de winkel altijd om een sample vragen.

Jersey Bounce bevat 250 gram en kost €17,95. Je koopt hem online of in de winkel.

Zou deze shampoo iets voor jou zijn?

11 Responses to Review: Lush Jersey Bounce shampoo

 • Het klinkt erg aardig in gebruik, tot je een kabeltouw alarm afgeeft ennnn… je hebt ook je inderdaad wel een hand te weinig als je de pot nergens kwijt kunt onder de douche. Dit vind ik toch wel een heel groot nadeel aan deze shampoo, ,..
  klein verwend kreng als ik ben zou dit dus geen shampoo voor mij zijn

 • Dit heb ik dus met Big. Ik gebruik voor het eerst LUSH Shampoo en ik vind het inderdaad Squeaky Clean. Niet zo fijn. Mijn Veganese conditioner verzacht het haar weer en je merkt niks meer van dat squeaky clean, maar toch ben ik er niet blij mee. En dan staat er op dat het Vegan is enzo, maar ik vind het door die SLS enzo dus niet echt vriendelijker voor je haar dan een dergelijk andere shampoo. Ik ben dus eigenlijk diep teleurgesteld, want in Big is dit het 2e(!) ingrediënt op de lijst.

  • Maar vegan heeft niks met SLS te maken? Vegan betekent dat er geen dierlijke producten in zitten, SLS is niet afkomstig van dieren. De shampoo is dus wel vegan gewoon. En bij heel veel shampoo’s staat SLS/SLES op de 2e plek, altijd gevolgd door Aqua. Heb je al eens een shampoo geprobeerd van Syoss? Daar zit geen SLS/SLES in.

 • Hmmm ik denk dat ik die sample maar eens moet halen, want ondanks dat die volume en glans geeft moet het niet zo zijn dat mijn haar gigantisch droog word

 • De substantie ziet er inderdaad niet zo smaakvol uit maar toch doet het me de hele tijd denken aan een goed product. Volgens mij is dat dat ook, wel jammer dat je er wat meer tijd in moet steken. :heart2:
  Liefs,
  Elles

 • wat goed dat de shampoo volume geeft.

 • Hmm, tsja. Het is maar wat je wilt, droog en volume, of minder droog en minder volume. Droogheid staat bij mijn haar gelijk aan pluis, dus bedankt maar nee bedankt. :beam: Ik gebruik de Tricomania, die bevalt erg goed voor mijn krullende haar! Mijn haar wordt er lekker zacht van :)

 • bij mij werd mijn haar ook altijd zo droog van lush shampoos ._. maar wel meer volume net als bij jou haha XD

 • Hmm, jammer dat de shampoo droog uitvalt.. ik hou daar persoonlijk totaal niet van dus ik zou deze shampoo laten liggen..

 • Ik heb net het tegenovergestelde, mijn haar is super zacht door de shampoo – zowel tijdens als na het douchen – maar voelt ook bij mij squeeky clean én zacht aan. Ik was een beetje sceptisch door de NLS die erin zit, aangezien ik dit voor een jaar ban in mijn haarverzorging (lang verhaal aangezien ik het toch gekocht heb) maar ik ben nog steeds verbaasd door de zachtheid van deze shampoo! Toch zonde van de NLS, of andere agressieve sulfaten dat Lush soms gebruikt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën