Review: 5x Lush showergels || Slammer, It’s Raining Men, Yummy Mummy, Don’t Rain On My Parade, Yuzu & Cocoa

Text size: bigger / smaller

Als je op gegeven moment net zoveel Lush douchegels hebt als ik, zie je het écht niet meer zitten om elke douchegel steeds apart te reviewen. Daarom besloot ik dus ook om er 5 in één klap te reviewen! Van alle vijf bespreek ik de geur en werking met je. Zo weet je precies welke douchegel je voortaan kunt laten liggen.. en welke niet!

Slammer – 250 gram
Ik begin met Slammer, die onlangs te koop was in de Lush Kitchen. Deze fles bevat een oranje/rode substantie, en heeft een enorm heerlijke, frisse geur. Deze heeft hij te danken aan de limoenschil, limoensap, honing en citroen erin. Hij is lekker fruitig, maar vooral fris. Je ruikt direct het overheersende van de limoen erin, maar wel met de warme toon van honing erdoor. In eerste instantie vind ik hem erg naar Happy Hippy ruiken, maar die is toch nog een stuk frisser. Een perfecte douchegel voor ’s ochtends, hiermee spoel je je ochtendhumeur direct door het putje heen!

Hij schuimt royaal onder de douche, en maakt m’n huid zacht, dat voel ik direct. Ook werkt hij zeer positief op m’n humeur! Hij droogt m’n huid niet uit, en na afloop ruik ik nog héél subtiel het frisse terug op m’n huid. Absoluut een aanrader voor mensen met ochtendhumeuren, maar ook zonder ochtendhumeur zul je deze erg kunnen waarderen.

Yummy Mummy – 250 gram
Het is de beurt aan deze lila-gekleurde douchegel uit de Moederdag collectie van 2015. Bevat geraniumolie, Braziliaanse sinaasappelolie, tonkaboon en zeewier-extract. Dit is tevens één van de douchegels van Lush die ik het minst lekker vind ruiken. Hij ruikt wat zoet en een soort van bloemig, zoals viooltjes. Een zeer aparte bloemengeur, het zal de geraniumolie erin zijn die ik voornamelijk ruik. Die geur is voor mijn neus iets te scherp. Lush heeft het over een “zonnige, karamelachtige geur” maar daar ruik ik niet echt iets van..

Onder de douche is de geur gelukkig wat minder heftig. Hij schuimt lekker, en de geur is subtiel te ruiken in de douchecel. Wat ik een pluspunt vind, is dat m’n huid na afloop zeer zacht aanvoelt, zachter dan bij andere Lush douchegels. Ook ruik ik hem nog goed op mijn huid, na afloop! Hij ruikt dan gelukkig niet zo sterk naar bloemen als rechtstreeks uit de fles.

It’s Raining Men – 250 gram
Deze douchegel zit al heel lang in het assortiment van Lush. Hij bevat de geur van hun bestverkopende zeep Honey I Washed The Kids. Niet bekend met die geur? Foei! It’s Raining Men is een klassieker. Een enorm warme, zoete vanille/karamel/toffee/honing geur. Niet ruiken als je honger hebt! Hij bevat honing, rozenbottel, lotusbloem, tijgerlelie, sinaasappel en bergamot. Mocht je deze geur nog niet kennen, absoluut een keertje aan ruiken in de winkel!

Dit schatje maakt mijn huid zacht en laat hem heerlijk ruiken. Hij schuimt flink, en mensen aan de andere kant van de badkamerdeur kunnen direct ruiken dat jij met It’s Raining Men onder de douche staat. Wat een heerlijkheid, deze douchegel! Ik geniet intens van de warme geur, en dat terwijl hij m’n huid ook nog eens zacht maakt.

Yuzu and Cocoa – 250 gram
Sinds kort te koop in Nederland, deze douchegel met z’n vrolijke gele kleur. En de geur? Die is góddelijk. Ken je die Lonka Sinas Snippers? Zo vind ik hem precies ruiken. (Mijn vriend vind de Sinas Snippers zoeter ruiken!) Chocolade en sinaasappel, hmm! Lekker fruitig en zoet. Je ruikt het frisse van sinaasappels, en het warme van chocolade. Deze moet ik, net als It’s Raining Men, niet gebruiken als ik honger heb! Hij bevat yuzu, yuzu sap, cacaoboter, tonkabonen, grapefruitolie en bergamotolie.

Het verschil tussen een showercream en showergel is dat een showercream iets minder schuimt, en verzorgender is voor de huid. Qua substantie zijn ze even dik. Onder de douche merk ik inderdaad dat hij minder hevig schuimt, maar alsnog schuimt hij wel een beetje. De cream verdeelt zich makkelijk over mijn huid, en terwijl ik me insmeer met deze geur, loopt het water uit m’n mond vanwege de heerlijke geur. Ook deze verzorgt m’n huid na afloop! Nu nog een bodylotion in deze geur, en ik ben helemaal blij.

Don’t Rain On My Parade – 250 gram
Deze Oxford Street exclusive is te koop in Engeland, en ook in de Engelse webshop. Hij heeft een donkergroenblauwe kleur, en de tekst op de voorkant is een stuk tekst van Barbra Streisand – Don’t Rain On My Parade, een nummer uit 1964. Hij bevat viooltjes, vanille, bosbessen, sandelhout, vetiver en ylang ylang. De geur is zoet, fruitig maar toch ook ‘aards’. Ik ben niet dol op de geur, ik vind hem wat te bloemig ruiken, net als Yummy Mummy.

Het wordt misschien wat afgezaagd, maar ook deze maakt m’n huid zacht. De geur ruik ik niet echt meer terug op m’n huid, maar dat vind ik bij deze versie ook niet zo erg. Een zachte huid, daar ben ik al blij mee! En ook dat geen van allen m’n huid uitdroogt. Kortom, de douchegels van Lush zijn lief voor je huid, en voor jou is het alleen een kwestie van de juiste geur uitzoeken!

Let op, momenteel is alleen It’s Raining Men en Yuzu & Cocoa Shower Cream te koop in Nederland. Don’t Rain On My Parade is te koop in Engeland, Yummy Mummy behoorde tot de Moederdagcollectie (maar vind je ongetwijfeld nog online op bv. Marktplaats of eBay) en Slammer is regelmatig te koop in de Lush Kitchen. De prijzen van de douchegels variëren onderling, maar voor ongeveer 250 gram betaal je rond de 15/16 euro.

Welke douchegel van Lush lijkt jou het lekkerst ruiken?

6 Responses to Review: 5x Lush showergels || Slammer, It’s Raining Men, Yummy Mummy, Don’t Rain On My Parade, Yuzu & Cocoa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën