Review: Lush Love Parfum

Text size: bigger / smaller

Tijd voor een parfum review! Ik heb eigenlijk alleen maar body sprays van Lush, maar toen ik in Liverpool was kreeg ik een parfumconsult van één van de lieftallige medewerkers daar. Ik was eigenlijk niet van plan een parfum te kopen, maar omdat ik zo lekker awkward ben en niet na een consult van 30 minuten weg wilde lopen zonder iets te kopen omdat ik me dan schuldig zou voelen tegenover de medewerker (please vertel me dat ik niet de enige ben die dit doet), besloot ik toch maar een parfum te kopen. Na 30 minuten lang allerlei luchtjes te hebben geroken besloot ik de eerste de beste te kopen die ik lekker vond (🤦🏻‍♀️) en dat was Love. Vandaag ga ik Love voor je reviewen!

Wat is het?

Lush Love Parfum kost €39,00 voor 30 ml. Ik kocht hem in Liverpool voor £29, iets goedkoper dus. Hij zit in een vierkant, simpel, glazen flesje — zoals elk Black Label Parfum. Zwart label, zwarte dop, geen poespas. Hoeft van mij ook niet zo. Voor zover ik weet is hij er in één formaat, ook kun je hem overal online kopen — niet alleen in Liverpool, maar ook hier in Nederland, in Amerika (daar kost ‘ie alleen $59.95 wtf) — alleen niet in de winkel, behalve in Liverpool dus. Dat is dan wel weer jammer. Ik vraag me af of Lush Kalverstraat hem niet heeft, aangezien zij een hele parfum-verdieping hebben?

Love parfum werd voor het eerst gecreëerd in 2011 door Mark Constatine (de big boss van Lush), geïnspireerd door zijn kinderen hun liefdesleven. Love parfum deelt zijn geur met de discontinued Fizzbanger Bath Bomb, verder zijn er momenteel geen producten met deze geur te koop.

Wat zit erin?

Ingrediënten: DRF-alcohol, Parfum, *Linalool, Citroengrasolie (Cymbopogon citratus), Coumarine, *Citral, *Limonene, Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Roos Absolue (Rosa damascena), Ylang Ylang Absolue (Cananga odorata), *Benzyl Alcohol, *Benzyl Benzoaat, *Benzyl Salicylate, *Cinnamal, *Citronellol, *Eugenol, *Farnesol, *Geraniol, *Isoeugenol

Love bevat heel veel diverse geuren, dankzij de diverse ingrediënten. Als eerste zie ik citroengrasolie, gevolgd door bergamotolie, jasmijn, roos en ylang ylang. Citroengras en bergamot zijn beide erg citrus-fris, waar jasmijn, roos en ylang ylang juist weer warm en bloemig zijn. In de webshop hebben ze het zelf over “pittig geurende bloemen en speelse citrus”. Je zou ook zoete toffee en appel ruiken.

Als ik Love opspuit, ruik ik direct het scherpe van de citroengras en de bergamot (de topnoten), maar naarmate de seconden verstrijken, wordt hij iets warmer. Het scherpe gaat eraf en ik ruik nu de jasmijn en roos erg goed. Deze is mooi in balans met de bergamot, want het citrus-achtige aspect daarvan is ook zeker goed te ruiken. Het is een geur die erg sterk en aanwezig is, zeker het eerste uur nadat je hem hebt aangebracht, daarna wordt hij wat milder. Citrus kan best een overheersende geur zijn, maar hij lijkt in Love precies in balans te zijn met de warme, bloemige geurnoten. Als ik een geur moeilijk kan omschrijven, weet ik dat het een typische Lush-geur is, en dat is Love ook zeker. De basisnoten, die je de rest van de dag ruikt, zijn bloemig en fruitig, maar ook iets kruidig. Het scherpe, ietwat zurige van de citrus blijf je ook de hele dag ruiken. Als ik twee geurnoten eruit moest pikken die het meest opvallen, zijn het de bergamot en jasmijn. Al moet ik zeggen dat ik soms ook wel iets van appeltaart ruik, maar dan een kruidige.

Mijn ervaring

Ik vind het een heerlijke geur, maar niet voor elke dag. Dit is een geur die ik afwisselend gebruik. Als ik hem op heb, vind ik hem heerlijk, maar om te voorkomen dat ik de geur zat wordt, gebruik ik hem maar 1x in de week. En dan moet ik ook echt oppassen met het aantal spray’tjes; ik heb in het begin de fout gemaakt om 4/5 spray’tjes in m’n hals aan te brengen, waardoor ik het eerste half uur alléén maar Love rook, en dat werd heel vervelend, het voelde alsof ik bedwelmd werd. Love is een parfum dat sterk ruikt, en ook urenlang goed te ruiken is. Het is een unieke geur, waar ik wel al diverse complimenten over heb gekregen. Zou ik hem opnieuw kopen? Neuh, dat niet, maar dat komt eerder doordat ik hierna graag weer wat nieuws probeer.

Lush Love Parfum kost €39,00 en bevat 30 ml. Hij behoort tot de vaste collectie.

3 Responses to Review: Lush Love Parfum

  • Ik gebruik zelf het liefste geurtjes die wel echt voor every day geschikt zijn. Ik ben hier wel heel nieuwsgierig naar geworden! :)

  • Hahaha ik herken zo wat je zegt! Ik voel me ook altijd schuldig dus kom vaak met dingen thuis die ik anders misschien niet had gekocht. Deze geur klinkt overigens wel helemaal als mijn geur! Fijn ook dat hij kwalitatief super is. Moet me toch eens verdiepen in de parfum van Lush..

  • Hoe gruwelijk herkenbaar?! Remember m’n Melusine-aankoop toen ik eigenlijk alleen een dopje ging oppikken? ? Ferm dat je deze zo lang ruikt, want op mijn huid merk ik binnen een paar uurtjes niets meer van vrijwel alle Lush-parfums die ik heb?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën