Review: Lush Supernatural Powers Shower Bomb

Text size: bigger / smaller

Het is weer tijd voor een shower bomb review! Dit keer Supernatural Powers, een groene shower bomb in de vorm van een UFO — misschien wel de leukste vorm van alle shower bombs. Deze shower bomb daalt neer in jouw douche, om vervolgens je te overvallen met een portie heerlijke ingrediënten. Maar geen zorgen, they come in peace! Lees je mee?

Wat is het?

Lush Supernatural Powers Shower Bomb kost £2.95 en is een Liverpool exclusive. Een shower bomb is een kleine ‘bruisbal’ die je meeneemt in de douche en onder de straal houdt. Wanneer hij in aanraking komt met water, begint hij weldadig te schuimen. Dit schuim schep je er van af en daarmee smeer je jezelf in. Schuim is eigenlijk niet het juiste woord, het is meer een dik, zacht foam — een mousse. Als je het ‘schuim’ eraf hebt gepakt, houd je hem weer eventjes onder de straal zodat hij weer gaat schuimen. Met de meeste shower bombs doe je meerdere keren, afhankelijk van hoe royaal je jezelf insmeert — maar de bedoeling volgens Lush is om hem in één keer op te maken. Het product is naked, het heeft dus geen verpakking.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Sodium Bicarbonate, Cream of Tartar, Citric Acid, Potato Starch, Sodium Laureth Sulfate, Calcium Lactate, Gluconate, Sodium Alginate, Cocamidopropyl Betaine, Lemongrass Oil, Sage Oil, Tea Tree Oil, Rosemary Oil, Thyme Oil, Benzoin Resinoid, Fresh Rosemary, Water (Aqua), Propylene Glycol, *Citral, *Geraniol, *Limonene, *Linalool, Chlorophyllin, Colour 47005, Colour 19140, Colour 42090:2, Colour 42090

Supernatural Powers bevat een hele kruidentuin — citroengrasolie, salie-olie, tea tree-olie, rozemarijnolie, tijmolie, benzoëhars en verse rozemarijn. Lekker kruidig dus, maar dan wel groene kruiden. Citroengras ruikt lekker fris en opwekkend, het heeft een kenmerkende geur. Het werkt ook ontstekingsremmend. Salie-olie heeft een groen en fris aroma. Tea Tree-olie staat bekend om z’n antibacteriële, ontsmettende en geneeskundige werking. Rozemarijnolie ontspant en reinigt. Tijmolie werkt ontsmettend en desinfecterend. Benzoëhars reinigt, kalmeert en ontspant spieren. Een beetje saai, maar óók rozemarijn werkt antiseptisch en ontstekingsremmend, en reinigt de huid.

De geur is echt onwijs ‘groene kruiden’, het duurde even voordat ik kon plaatsen welke kruid ik nu het sterkste rook, maar later schoot het me te binnen: salie! Deze shower bomb ruikt echt heel sterk naar salie. Hij heeft bijna iets medicinaal, ik vind hem een beetje ruiken naar tijmsiroop. Dat is natuurlijk niet gek aangezien er ook tijm in zit. Het is een interessante geur, het is echt alsof je je kruidentuintje hebt leeg geplukt en alles in de blender heb gemikt. Voordat ik de shower bomb rook vond ik de citroengras erin ook duidelijk aanwezig — wat zorgde voor een groene kruiden geur met een frisse citroen ondergrond, maar na hem te hebben gebruikt en daarna te hebben laten drogen, is het frisse eraf.

Mijn ervaring

Tijdens het gebruiken onder de douche, komt de geur helemaal tot leven. De groene, kruidige salie-geur vult niet alleen jouw neusgaten, maar ook de badkamer. Het schuim laat zich makkelijk verspreiden over de arm. Hier en daar kom ik een stukje rozemarijn tegen, verstopt tussen het dikke, rijke schuim dat van de shower bomb af komt. Na het afspoelen voelt m’n huid voornamelijk schoon aan. Het is niet heel erg gehydrateerd, eerder wat droog. De geur is subtiel nog te ruiken op de huid, deze blijft nog zo’n twee uurtjes hangen. M’n huid voelt iets zachter en gladder aan.

Na het gebruik van deze shower bomb voelt m’n huid voornamelijk schoon en iets zachter aan. Ik vond niet dat m’n huid echt gehydrateerd was, dat is voor mij een minpuntje. Desondanks was het een heerlijke douchesessie met deze groene shower bomb, voor voor ’s ochtends is het een aanrader! De frisse geur maakt je zorgen en zorgt voor een fris koppie. Ik zou hem niet opnieuw kopen, omdat ik toch niet zo van de groene kruiden geuren ben, maar het is zeker een leuke aanvulling op het assortiment met shower bombs.

Lush Supernatural Powers Shower Bomb kost £2.95. Hij is alleen in Lush Liverpool te koop.

2 Responses to Review: Lush Supernatural Powers Shower Bomb

  • Klinkt als een erg bijzondere geur! Deze zou ik wel een keertje willen proberen, maar aan de andere kant vind ik de Shower Bombs redelijk overbodig voor mensen die een bad hebben. Als ik deze ook nog allemaal wil proberen, kom ik helemáál nooit aan m’n douchegels, -scrubs en Shower Jellies toe. ? Bij mij is het tot nu toe dus bij de Karma Shower Bomb gebleven.

  • Oeh, zo’n frisse geur vind ik tegenwoordig echt heerlijk voor in de ochtend! Heel vrolijk kleurtje ook gelijk. Wel erg jammer dat hij je huid verder niet echt hydrateert; dat vind ik wel altijd een must. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën