Review: Lush Black Rose Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Ken je dat? Je hebt al vrijwel je bestelling afgerekend, en dan lees je ergens dat er een bath bomb is die naar Rose Jam ruikt. Één van mijn favoriete geurlijnen van Lush. Ook al kost ‘ie €8,50 en verwacht ik daarvoor toch echt wel een heel speciale bath bomb, ik besloot de gok te nemen en hem erbij te mikken. Had ik dat nou maar niet gedaan.. niet alleen deze bath bomb liet een indruk achter, ook íkzelf liet een indruk, uh, afdruk achter. Lees maar verder.

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Natrium Coco Sulfaat, Roos Absolue (Rosa damascena), Rozenolie (Rosa damascena), Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Water (Aqua), Titanium Dioxide, Propyleen Glycol, Cocamidopropyl-betaïne, Laureth 4, Synthetische Fluorflogopiet, Tinoxide, Calcium Natrium Borosilicaat, Coumarine, Citronellol, Geraniol (Geraniol), *Limonene, Parfum, Kleurstof 77491, Kleurstof 17200, Kleurstof 42090, Kleurstof 14700

Lush Black Rose Bath Bomb kost €8,50 en is onderdeel van de tijdelijke Harajuku collectie, bestaande uit uiteenlopende 54 bath bombs. Een zwarte bath bomb, daar ben ik toch altijd wat huiverig mee. Er zijn twee opties: óf je krijgt een bad vol met vies grijs water, óf je krijgt een bad met pikzwart water, en honderd kleurstoffen erbij cadeau. En we weten allemaal dat kleurstoffen erg kunnen afgeven in een bad. Kortom, beide opties zijn niet wenselijk. Maar tóch bestelde ik hem. Zijn mooie uiterlijk haalde me over — de rode, glitterende randjes zijn zo decadent. Ik moest hem gewoon een kans geven.

Black Rose deelt zijn geur met de populaire geurlijn Rose Jam, een geur die in dit product bestaat uit rozen, rozenolie, geraniumolie, Siciliaanse citroenolie en cacaoboter. Een warme rozengeur, zoet en lichtbloemig, met een fris tintje dankzij de citroenolie. Werkelijk waar een goddelijke geur. Niet voor niets heb ik énorm veel producten met deze geur!

Speel de filmpjes af in 1080p kwaliteit en op volledig scherm voor de beste ervaring! Het eerste filmpje speelt zich versneld af.

LET OP: In het eerste filmpje maak ik ook foto’s met flitser, dus er komen soms wat lichtflitsen voorbij! Dus niet schrikken en ook a.u.b. geen epileptische aanvallen krijgen.

Mijn ervaring

Ik hoor je denken tijdens het bekijken van de foto’s: “mooi, mooi, mooi, ook mooi, wauw, mooi, what the fuck is dit?” Precies de opsomming van mijn gedachten tijdens het badderen. Een prachtig bad, maar dat eindresultaat in bad is écht niet leuk. Maar goed, eerst de bath bomb zelf.

Wanneer ik de bath bomb in het water laat zakken, duurt het eventjes voordat hij goed begint te bruisen. Donkergrijs schuim vliegt alle kanten op, onder de oppervlakte begint het water zich te transformeren in een heldere nacht — gevormd door zwarte wolken die onder water exploderen totdat het water helemaal zwart is. Het is werkelijk een spektakel om te zien, één van de meeste indrukwekkende bath art tot nu toe. Black Rose spuwt behalve zwart ook roze/paars uit. Het is echt alsof mijn ziel is losgelaten onder water.
Dit is tevens, tot nu toe van de Harajuku lijn, de langst bruisende bath bomb die ik heb gehad. Hij bruist zo’n 7 tot 8 minuten in totaal, maar het meeste spektakel zit hem in de eerste 5 minuten.

In bad is hij prachtig. Het water ziet er uiteindelijk pikzwart uit, de gekleurde glitters onder water doen denken aan een prachtige, heldere nacht. Het water is magisch, bath art is magisch, de geur is magisch. Mijn reetafdruk in bad? Niet zo magisch. Voor mij een reden om Black Rose niet meer te kopen. Een beetje afgeven in bad, oké, dat hoort er soms bij. Maar dit is gewoon niet grappig meer. Ik heb diezelfde avond nog flink moeten boenen om alles weg te krijgen. Ik snap dat kleurstoffen nodig zijn om zulk prachtig, zwart water te krijgen, maar dan neem ik liever genoegen met iets minder heftigs.

Lush Black Rose Bath Bomb kost €8,50. Hij behoort tot de tijdelijke Harajuku collectie.

9 Responses to Review: Lush Black Rose Bath Bomb

  • Haha, alsof je in inkt ligt! Nee, ik heb toch liever een ‘liever’ kleurtje in bad geloof ik. En het feit dat hij zo afgeeft is ook een tegenvaller. Ach, je kunt ook niet alleen maar succesnummers hebben;-)

  • Haha, die laatste foto! Ik denk dat ik niet zo snel voor deze zou kiezen. Ik heb dan toch liever een kleurtje :)

  • Ik ben sowieso al niet dol op zwart, maar als ik ook nog een uur lang moet poetsen verwacht ik op z’n minst een schadeclaim. Echt verschrikkelijk dit, maar wel leuke foto hahaha.

  • Hij ziet er praaachtig uit, maar wtf, hoe erg geeft deze af?! En ik kreeg het al op m’n heupen van die grijze rand die Metamorphosis gisteren achterliet.

  • Ik zit me hier echt helemaal kapot te lachen. Maar ik snap dat jij het minder grappig vind..

  • Die laatste foto maakte me stiekem toch wel aan het lachen, maar dit is echt wel heel erg eigenlijk. Jammer, want verder klinkt hij heerlijk en ziet hij er ook prachtig uit!

  • Oh my, wat een nachtmerrie haha. Deze sla ik over.

  • Ik ben echt helemaal verliefd op dit zeg. Wat een prachtige effecten in het water en de geur!! LOOOOVE rosejam <3. Alleen de ravage naderhand. Toen ik het op jouw instagram voorbij zag komen schrok ik gewoon. Dat is toch wel echt een groot minpunt. Ben je net lekker ontspannen door je heerlijke bad, kun je gaan schrobben haha.

  • Haha! Wat erg. Ik moest ff 2x kijken voordat ik het zag. Ik moest stiekem wel ff lachen in mezelf, maar kan me voorstellen dat je not amused was, helemaal niet nadat je flink moest boenen. Wat erg! Het zag eruit als een Goth-Rock bath maar eindigde in een kleine nachtmerrie. Heb weer genoten van je verslag en foto’s , maar zou ‘em nu echt niet meer kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën