Review: Lush Damaged Hot Oil Treatment

Text size: bigger / smaller

M’n haar is alweer een tijdje bruin, maar hiervoor is het roze, paars en rood geweest. Oh en blond, heb ik ook nog gehad dit jaar! Dus je raadt het al: m’n haar is hier een lange tijd van aan het bijkomen. Inmiddels verf ik het al een paar maanden niet meer, maar het blijft beschadigd en futloos. Het heeft zo’n opdonder gekregen van al dat verven, dat een product als Damaged me direct aansprak. Kijk je mee naar m’n ervaring met dit product?

“Is je haar beschadigd doordat je het hebt gebleekt, te vaak met een stijltang hebt bewerkt of ben je er op een andere manier niet lief voor geweest? Help je haar een handje door een behandeling met hot oil treatment Damaged. De haarschubben van beschadigd haar staan vaak open waardoor het minder mooi glanst en snel vocht verliest. Olijf- en avocado-olie voeden en zorgen ervoor dat je haar weer wat soepeler wordt en meer gaat glanzen. Damaged heeft een lekkere vanillegeur.”

Damaged is een Hot Oil Treatment, een behandeling voor beschadigd haar. Het product zit vast aan een lang, houten stokje, wat je ook wel kent van die staafjes met een stuk chocolade eraan. Damaged bevat allerlei soorten boters en oliën die in het hete water smelten, samen roer je dit tot een papje. Dit smeer je in je haar, en laat je zo’n 20 minuten intrekken, alvorens het goed uit te spoelen.

Damaged is niet het enige Hot Oil Treatment product van Lush; ze hebben ook Kinky (voor zachte, gehydrateerde krullen) en Tangled (tegen klitten). Damaged bevat 20 gram product en kost £6.50 in Engeland, waar ik hem kocht. Ik begreep van een Lush medewerker op Instagram dat Damaged al wel in sommige Lush winkels in Nederland te koop is, en inmiddels ook in de Nederlandse webshop voor €9,95.

Damaged bevat een flinke portie vanille, olijfolie, guargom, amandelolie en avocado-olie. Ook een klein beetje parfum, die had ik er liever niet in gezien. Vanille zorgt voor een heerlijke zoete geur (al rook ik die niet echt erin), olijfolie werkt hydraterend en beschermend, amandelolie is ook hydraterend, en avocado maakt het haar sterk, glanzend en gevoed. Ik vond hem niet echt heel lekker ruiken, maar ook niet stinken. Vriendinnen van mij vonden hem juist wel weer lekker ruiken.

Het is de bedoeling dat je een lege kom of schaal pakt (of een lege Lush pot) en daarin je Damaged overeind zet. Vervolgens ga je water koken, en giet je dit beetje bij beetje in de schaal of kom, terwijl je met het stokje Damaged erin roert. Blijf roeren totdat je een glad mengsel hebt, dat niet te vloeibaar, maar ook niet te dik is. Neem hiervoor echt je tijd! Giet er dus niet zomaar een paar liter kokend water bij, want hierdoor ga je ook klontjes krijgen.

Klik hieronder op de video om hem af te spelen:
https://instagram.com/p/9J84fEq1KJ/?taken-by=ohfashionnl

Wanneer je papje smeuïg en glad is, en alles wat het stokje af is, kun je het mengsel aanbrengen in je droge haar. (Let op dat het mengsel niet heet is nog!) Ik had voor mijn schouderlengte haar precies genoeg aan de hoeveelheid die ik had, maar sommige mensen met kort haar hebben genoeg aan een kwart of helft van Damaged! Je zou dus eventueel de rest kunnen bewaren, afgedekt in de koelkast.

Ik merk tijdens het aanbrengen in m’n haar dat er nog best wat klonten in het mengsel zitten. Ondanks goed roeren, was dit helaas niet te voorkomen. Hopelijk ligt hij aan mij, want het is behoorlijk smerig om een klonterige substantie in je droge haar te smeren.. Het leek net rijstepap met al die stukjes erin :annoyed:

Eenmaal in m’n haar gesmeerd, bleef het goed zitten. Het lekte of drupte niet, dus dat is mooi. Na ruim 20 minuten ging ik het uitspoelen, alleen kwam ik daarvoor net uit bad, en ben ik daarna direct gaan douchen. Ik had dus net m’n kleding weer aan, en had totaal geen zin om wéér te douchen. Ik besloot het dus uit te spoelen in het bad. Ik leun dan voorover met m’n hoofd in bad en pak de losse douchekop erbij. Nou, als ik had geweten dat Damaged zó moeilijk uit te spoelen was, had ik het wel in de douche gedaan! Had me een driedubbele hernia gescheeld..
Ik heb zeker zo’n ruime 10 minuten zitten spoelen, maar het leek wel vastgekleefd en vastgelijmd te zitten aan m’n haar! De klontjes kreeg ik amper uit m’n haar. Het haarmasker was in die 20 minuten tijd een beetje gaan opdrogen terwijl het in m’n haar zat, waardoor het heel lastig uit te spoelen is. Ze raden aan om het goed met shampoo te wassen, zodat je alle restjes eruit wast.

Met een chagerijnig hoofd, halfnat haar met opgedroogde stukjes Damaged erin en een vijfdubbele hernia in m’n rug, dook ik m’n bed in. ’s Ochtends dook ik de douche in om m’n haar wéér te wassen met shampoo, en zelfs hierna zaten er hier en daar nog wat verdwaalde klontjes Damaged in m’n haar. Hierdoor ging het borstelen van m’n haar erg stroef.

Was m’n haar zacht? Ik heb er eerlijk gezegd -door al het gedoe- niet meer op gelet. Ik had natuurlijk m’n haar inmiddels ook 2x gewassen met shampoo, dus zou ik zacht haar hebben, zou het ook nog door de shampoo kunnen komen. Ik merkte niet echt wonderen qua structuur of hydratatie van m’n haar. Ik ben dus een beetje.. twijfelachtig nog. Ik lees in andere reviews over Damaged dat het bij andere mensen ook zo in hun haar plakte. Maar die hadden na afloop wél zacht haar. Dus ja: ik lees zeer goede verhalen over het eindresultaat, maar helaas heb ik dat niet zo ervaren. Ik ga het wellicht nog een tweede kans geven. To be continued..

Lush Damaged Hot Oil Treatment bevat 20 gram en kost €9,95. Koop hem online of in de winkel.

8 Responses to Review: Lush Damaged Hot Oil Treatment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën