Review: Lush Big Blue Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Big Blue Bath Bomb. Een blauwe joekel die ik eerder wel heb gehad, maar nooit gereviewd heb. Omdat ik wat meer bath bombs wilde reviewen uit het vaste assortiment, besloot ik Big Blue opnieuw te kopen. Ik zie mezelf al dobberen in een blauw bad, omringd door zeewier en zeezout, een frisse zeelucht verspreid door de badkamer, het geluid van krijsende kutmeeuwen.. ja, alsof je echt even op het strand bent. Ben je net zo benieuwd als ik, lees dan verder!

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Grof zeezout (Maris sal), Fijn Zeezout (Maris sal), Parfum, Arame Zeewier (Eisenia arborea), Citroenolie (Citrus limon), Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Zeewier Absolue (Fucus vesiculosus), Dipropyleen Glycol, *Eugenol, *Geraniol, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 42090, Kleurstof 19140

Lush Big Blue Bath Bomb kost €4,95 en is onderdeel van de vaste collectie. Hij is groot, blauw en doet je denken aan drijven in de zoute zee op een luchtbedje. Niet alleen zit er citroenolie en lavendelolie in, hij bevat ook echte ingrediënten uit de zee, zoals zeezout en zeewier. Je hoeft dus geen uitstapje te maken naar de Noordzee, die haal je gewoon naar je eigen huis toe.

Wat betreft de geur — je zou denken dat hij naar Big shampoo ruikt, omdat die ook zeezout bevat. Echter ruikt Big Blue veel meer naar citroen, en vind ik Big shampoo meer bloemig. Best verwarrend dus, gezien de naam! Het schijnt wel dat Big Blue naar de zeep Sea Vegetable ruikt. Big Blue bevat ook zeewier; agame zeewier dat zacht wordt wanneer het in warm water ligt, en blaaswier afkomstig uit Finland, wat de huid beschermt en kalmeert. De ingrediënten bevatten ook nog een flinke portie mineralen, wat altijd goed is voor de huid.

Mijn ervaring

Big Blue is een snelle bruiser, die eigenlijk maar één kleur achterlaat – turquoise. De kleur zorgt ervoor dat je je daadwerkelijk in de oceaan waant, omringt door zeewier. Die sliertjes zeewier vind ik aan de ene kant een leuke toevoeging, aan de andere kant vind ik ze irritant. Ze drijven naar de bodem en zijn lastig door het putje te spoelen. Van het zeezout merk ik niets, ook al heb ik in reviews gelezen dat mensen dit duidelijk voelde op hun huid. Wel spot ik zilveren glinsteringen onder water, wat natuurlijk altijd leuk is.

De geur is niet echt op te merken tijdens het badderen, ik vond hem vrij afwezig. M’n huid voelde wel degelijk zachter aan na afloop, dus dat is mooi meegenomen. Toch ben ik niet mega enthousiast. Ik vond het effect een beetje mwah. Het zeewier zag er een beetje triest uit op de bodem en de geur was niet zodanig aanwezig dat ik ervan kon genieten. Ik zal hem dus niet opnieuw kopen, maar ik ben dan ook wellicht wat verwend met de Noordzee op een paar minuten rijden hier vandaan.. 😉

Lush Big Blue Bath Bomb kost €4,95. Hij behoort tot de vaste collectie.

7 Responses to Review: Lush Big Blue Bath Bomb

  • Hihi, wat geweldig geschreven weer “krijsende k*tmeeuwen”. Zo heerlijk rustgevend haha. Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van deze bath bomb. Ik dacht sh*t dat wordt weer een toevoeging aan mijn Lush wishlist, bedankt weer Evelien;-) maar nee deze sla ik over. Ik vind het zeeweer er ook niet heel smakelijk uitzien. Al zal het vast erg goed zijn voor je huid. Het oog wil ook wat.

  • Qua kleur vind ik hem echt geweldig! Je krijgt er inderdaad zo’n bounty-gevoel van met strand en palmbomen ;). Jammer dat de geur wat achterwege bleef, want dat vind ik ook altijd zo genieten.

  • Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik van dit zeewier vind? Ik hou niet van dingen in bad die er niet horen te zijn, haha. Dat stukje steranijs in The Magic of Christmas vond ik wel fijn doordat dat zo anders rook dan het warme, kruidige water, maar sliertjes zeewier? Ik weet het niet. De kleur vind ik wel heerlijk zomers! En ik koop eerlijk gezegd ook amper Bath Bombs en Bubble Bars uit de vaste collectie. Ik krijg m’n LE’s nog niet op! ?

  • Wat jammer dat de geur niet helemaal naar voren kwam, dat vind ik stiekem altijd het lekkerste aan badderen. Het zeewier vind ik er ook wat triest uitzien. Ik denk dat ik deze toch maar oversla (vind de LE’s toch vaak leuker om te kopen, oeps).

  • Dat zieweer is inderdaad een beetje sneu daar op de bodem :’-) Toch lijkt het zoute zee idee mij wel lekker om af en toe in te badderen.

  • Dat is echt een mooie badbomb! De kleur is ook echt mooi. Jammer dat de geur weg bleef tijdens het badderen.

  • Het klinkt als best een prima bath bomb maar niet eentje waarvoor ik echt naar de winkel zou rennen. Ik vind de blauwe kleur wel erg mooi, maar de geur spreekt me niet enorm aan. Ik ben dan toch meer van de bloemige geurtjes. En ook wel van de langzame bruisers, dat is vaak toch iets leuker en meer spectaculair!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën