Review: Lush Snow Apple Soap

Text size: bigger / smaller

Lush staat onder andere bekende om zijn zepen, maar toch is dat één van de dingen die ik niet gebruik. Toch kan ik niet om het feit heen dat deze zeep een prachtig product is, smekend om gebruikt te worden! Toen ik op social media zag wat voor kleur hij onder z’n glitterende laagje had, kon ik niet wachten met het testen van deze zeep. Lees je mee?

Wat is het?

Lush Snow Apple Soap kost €9,50 en is onderdeel van de Kerst collectie. Deze zilveren zeep heeft de geur van So White, waarvan ook momenteel een bath bomb te koop is, een shower jelly, een bodylotion, en een naked body lotion. Deze prachtige zeep is een echte eye catcher in de collectie! Hij bevat een zilver glitterlaagje, maar daaronder.. héél iets anders. Het is een vrij grote zeep, en heeft ook echt de vorm van een grote appel. Heerlijk voor onder de douche, maar ook om je handen mee te wassen is het ideaal. Het glitterlaagje is er vrij snel van af, maar verrassend genoeg laat hij bij het vastpakken niet al teveel glitters achter op de huid.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Water (Aqua), Glycerine, Propyleen Glycol, Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Fair Trade Olijfolie (Olea europaea), Extra Virgin Kokosolie (Cocos nucifera), Natrium Hydroxide, Parfum, Biologische Castorolie (Ricinus communis), Vers Appelsap (Pyrus malus), Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Roos Absolue (Rosa damascena), Sinaasappelbloesem Absolue (Citrus aurantium), Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), Titanium Dioxide, Citroenzuur (Citric acid), Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Synthetische Fluorflogopiet, Calcium Natrium Borosilicaat, Tinoxide, Butylphenyl Methylpropional, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 42090

De zeep heeft een basis van glycerine, cacaoboter, olijfolie, kokosolie en castorolie. Dat begint al goed! Deze ingrediënten hebben een sterk hydraterende werking, maar verzorgen ook de huid. Dat vinden onze wintervelletjes wel fijn! Er zit ook vers appelsap in. Niet alleen één van mijn favoriete drankjes, maar ook geweldig voor de huid — vol met antioxidanten en vitaminen die de huid voeden. Bergamotolie verfrist de huid, maar reinigt ook de huid. Sinaasappelolie werkt verstevigend op de huid, reinigt de huid en heeft een verkwikkende werking. Roos absolue verzacht en kalmeert de huid. Sinaasappelbloesem is ontstekingsremmend, maar heeft ook een verkwikkende geur. Neroli-olie is rustgevend en antimicrobieel, en ook versterkt het het vermogen van cellen om zich te vernieuwen.

De geur

De geur, van de geurlijn So White, is niet mijn favoriete geur. Het is een zeer frisse, groene appeltjes geur. Ik vind hem een beetje friszuur, net als een Granny Smith — die is mij nét even te zuur. Toch is deze geur een groot favoriet bij Lushies. Het is een aangename, frisse en fruitige geur. Behalve appel ruik je ook de citrus-aspecten van de bergamot en sinaasappel. Nee, de geur is mij iets te friszuur, ik ga voor de warmere geuren momenteel.

Mijn ervaring

Ja, je ziet het goed — onder het zilveren glitterlaagje, zit een groene zeep, vol met iridescent glitters. Waanzinnig mooi! Het zijn ook glittertjes in de vorm van kleine scherven, dus extra mooi. Het buitenste glitterlaagje was vrij makkelijk van de zeep af te wrijven, als je hem onder een straal water houdt. Mocht je dus echt niet van glitters houden, kun je deze laag er eerst afwassen. Je verspilt hier vrijwel geen product mee.

De zeep maakt m’n huid erg schoon, piepend schoon zelfs. Hij haalt het vettige, natuurlijke laagje van m’n huid af, waardoor deze letterlijk squeaky clean aanvoelt. Ikzelf houd hier niet van, maar anderen misschien wel. Het is voor mij een reden om eigenlijk nooit zeep te gebruiken, hooguit als handzeep, maar meestal maak ik m’n ouders blij met m’n Lush zepen. Toch voel ik wel dat m’n huid duidelijker zachter aanvoelt, en de huid zelf is soepeler en elastischer. De geur ruik ik zelf niet terug op de huid, maar was tijdens het gebruiken wel heel goed aanwezig. Ik zou dit product niet zelf kopen, maar weet wel zeker dat ik m’n ouders er blij mee maak!

kost €9,50. Hij behoort tot de Kerst collectie.

3 Responses to Review: Lush Snow Apple Soap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën