Review: Lush Yummy Mummy Shower Jelly

Text size: bigger / smaller

Typisch Evelien: zien dat er nog een review in je concepten staat, hem af willen maken, en er dan achter komen dat je de jelly inmiddels hebt weggegeven. M’n lieve nichtje (hoi Ilse!) is dol op deze geur, in tegenstelling tot ik. En ja, dan kom je erachter dat je nog een review hebt liggen, die bijna af is! Gelukkig was iemand zo lief mij een sample te sturen (hoi Zarina!) zodat ik alsnog de jelly kon testen. 😅 Vandaag review ik hem dan éindelijk voor je. Lees je mee?

Wat is het?

Lush Yummy Mummy Shower Jelly kost €12,95 voor 240 gram. In Engeland kost hij £9.95. Helaas (voor jullie, niet voor mij 😆🙈) zijn ze momenteel niet meer te koop. De jelly is (was) er in één formaat. Je hebt D’Fluff Scheerzeep die dezelfde geur heeft, maar ook de tijdelijke Love Locket (review). Verder heeft deze jelly echt een geweldig pastel paars kleurtje! Zo vrolijk.

De jelly kun je in z’n geheel meenemen onder de douche, maar je kunt hem ook in stukjes snijden (of scheuren). Ik vind een grote jelly vasthouden heel onhandig, dus zoals je misschien al kon zien op de foto hier vlak onder, heb ik hem door de midden gescheurd onder de douche. Dit ging heel makkelijk en een kleiner stuk jelly houdt toch een stuk prettiger vast. Mocht je meer manieren willen weten waarop je een jelly gebruikt, klik dan hier.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Glycerine, Verse aardbeieninfusie, Natrium Laureth Sulfaat, Propyleen Glycol, Carrageenextract, Parfum, Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Tonka Absolue (Dipteryx odorata), Water (Aqua), Titanium Dioxide, Cinnamal Alcohol, Benzyl Alcohol, Citral, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 17200, Kleurstof 42090, Kleurstof 14700 (CI 14700)

De jelly bevat behalve glycerine en carrageen-extract (twee hydraterende ingrediënten) ook verse aardbeieninfusie, welke veel fruitzuren (AHA’s) bevat die de huid reinigen en oppeppen. Tevens bevat aardbeieninfusie ook veel antioxidanten. Dan hebben we geraniumolie, een ingrediënt dat de huid verstevigt en deze in balans brengt. Het is ook antiseptisch en helpt tegen een vette huid door de productie van talg in balans te brengen. Braziliaanse sinaasappelolie heeft niet alleen een vrolijke en opwekkende geur, het is ook ontstekingsremmend en herstellend. Tonka absolue werkt ook ontstekingsremmend, maar staat beter bekend vanwege zijn zoete, heerlijke geur.

De geur is vrij uniek. De aardbeien en sinaasappel erin maakt het een zoete en fruitige jelly, maar hij heeft ook een warme en poederige ondertoon. De geranium erin maakt hem iets bloemig, waardoor ik zelf het geheel niet lekker vind. Dit is dan ook één van de geuren van Lush waar ik niet bevriend mee zal worden. Hoewel ik het fruitige erin zeker lekker vind, vind ik de poederige, haast musk-achtige en warme ondergrond niet matchen met de fruitige aardbeien. Ik weet dat Yummy Mummy héél veel fans heeft, dus laat mijn mening je niet afschrikken. Ik vind het zelf gewoon een rare geur. Yucky mummy!

Mijn ervaring

Onder de douche schuimt de jelly vrij snel op, en produceert een zacht, wit schuim. De geur komt (helaas 😆) helemaal tot leven en vult de badkamer met een mix van aardbeien en sinaasappel. Het verbaast me hoelang ik met één klein stukje jelly doe; hoeveel ik hem gebruik, hij lijkt amper te slinken. Als ik onder de douche vandaan kom zie ik meteen hoe erg m’n huid glanst — dit doen alle jellies met mijn huid! Maar wat ook opvalt, is hoe walgelijk zacht m’n huid is. Ik bedoel, het is alsof ik fluweel streel. Zo glad en zacht, en dan zo’n mooie glans. De geur is héél subtiel aanwezig op m’n huid, maar ruik ik na een uurtje zelf niet meer.

Ja, jellies blijf ik toch geweldig vinden! Ik moet écht vaker jellies gebruiken. Maar dan niet deze, want de geur en ik.. geen vrienden. Dit product is niet meer te koop (wie weet in de toekomst, je weet ’t nooit met Lush), maar Lush heeft wel andere shower jellies te koop.

Lush Yummy Mummy Shower Jelly kost €12,95 en bevat 240 gram. Hij is niet meer te koop11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën