Review: Lush Sultana showergel

Text size: bigger / smaller

Tijdens mijn maandelijkse shopsessie bij Lush (lees: ik breng m’n hele salaris naar Lush en heb daardoor niets meer te besteden de rest van de maand) spotte ik deze showergel. Geen idee hoe die zou ruiken, maar toen ik las ‘fruitig’, zat hij eigenlijk al in m’n winkelmandje. Ik ben gek op fruitige showergels. En hoewel ik er van Lush toch al een aantal in m’n stash heb, wilde ik hem toch eens proberen. Lees je mee?

Sultana showergel kost €17,95 voor 275 gram. Hij is er (in de webshop in ieder geval) alleen in dit formaat. Tevens is hij ook te koop als bodylotion en als zeep. Sultana of Soap zit al langer in het assortiment, dus liefhebbers van deze zeep kunnen hun hart ophalen bij deze twee producten.

De ingrediëntenlijst ziet er goed uit, maar hoe kan het ook anders bij Lush? Beginnend met Natrium Laureth Sulfaat, het ingrediënt dat ervoor zorgt dat het product gaat schuimen in aanraking met water. Op wat andere ‘zakelijke’ ingrediënten na, bevat de showergel ook abrikoosinfuus (voor de geur), besinfusie (ook voor de geur), cranberry-infusie, olibanumolie (voor een zoete en houtachtige geur, ik denk dat ik dat ruik), bergamotolie (verkwikt en verfrist, zorgt voor fruitige geur) en carrageenextract (hydrateert en functioneert als verdikkingsmiddel).
Wat ik trouwens heel raar vind, is dat de helft van de ingrediënten niet in de webshop staan.

De geur van Sultana is niet direct hoe ik het verwachtte — ik vind er iets mufs qua geur in zitten. Muf is niet het juiste woord echt, maar het is een een hele aparte geur die de douchegel ervan weerhoudt om écht fruitig te zijn. Ik lees ergens dat dat de honing is, en daar kan ik wel over inkomen. Het is iets warms en zoets.
Sultana schijnt trouwens dezelfde geur te hebben als de (inmiddels uit het assortiment) Blackberry Bath Bomb. Ook lees ik in de webshop dat iemand hem op Snowman Shower Jelly vindt lijken, en dat vind ik ook zeker waar!

Onder de douche is het eigenlijk gewoon een doodnormale showergel. De geur verandert niet, waar ik stiekem wel op hoopte. De substantie is niet heel dik, maar ook niet dun. De geur blijft zeker nog even in de badkamer hangen na het douchen, op m’n huid ruik ik de geur het komende uur nog subtiel terug. Mocht je deze geur langer willen vasthouden, dan kun je de Sultana bodylotion erbij aanschaffen. M’n huid voelt zachter aan na het douchen, dat is een pluspunt. Maar ik zal hem vanwege de geur niet als eerste pakken uit m’n stash.

Sultana showergel kost €17,95 voor 275 gram.

5 Responses to Review: Lush Sultana showergel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën