Review: Lush Ultraplant Facial Cleanser

Text size: bigger / smaller

Al tijden ben ik fan van Ultrabland, dé gezichtsreiniger van Lush. Een heerlijke substantie dat m’n make-up moeiteloos verwijdert, en tevens m’n huid verzorgt. In Liverpool verkopen ze nu Ultraplant — een iets andere versie van Ultrabland, maar dan vegan, zonder honing en bijenwas. Ik ga vandaag Ultraplant aan je laten zien, maar toon je ook de overeenkomsten en verschillen met de originele Ultrabland.

Wat is het?

Lush Ultraplant kost £12.50 voor een potje van 45 gram. Hij is er in één formaat, Ultrabland is er in drie formaten (45 gram, 100 gram en 225 gram). Ultrabland kost £9.00 voor 45 gram, dus Ultraplant is wat duurder. Het is een facial cleanser, oftewel een gezichtsreiniger. Het verwijdert make-up en vuil en laat je huid schoon, zacht en gehydrateerd achter. Ik heb ooit Ultrabland getest, in mijn review was ik erg tevreden. Ultrabland haalde moeiteloos waterproof make-up van m’n gezicht af.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Organic Jojoba Oil, Orange Blossom Water, Glycerine, Sunflower Wax, Organic Agave Nectar, Candelilla Wax, *Farnesol, *Linalool

De ingrediëntenlijst is echt heel kort, slechts 8 ingrediënten. Een basis van jojoba olie, gevolgd door sinaasappelbloesemwater, glycerine, zonnebloemwas, agavesiroop en candelillawas. Farnesol zorgt voor een zoete en bloemige geur, linalool heeft een zoete geur. Jojoba olie is een zeer hydraterend ingrediënt, dat snel door de bovenste huidlaag wordt opgenomen, doordat de oliën op lichaamseigen talg lijkt. Sinaasappelbloesemwater zorgt voor een heerlijke, bloemige geur in het product. Glycerine ken je misschien al, ook weer een hydraterend ingrediënt dat mild is en tevens als conserveringsmiddel fungeert. Agavesiroop werkt niet alleen ontstekingsremmend, het is ook een geweldige, plantaardige vervanger voor honing. Candelillawas is zeer rijk aan voedingsstoffen, maar zorgt ook voor een goed uitsmeerbare textuur van het product waarin het zit.

Als ik kijk naar de ingrediënten van Ultrabland, zie ik een hoop verschillen. Het is niet alleen de bijenwas en honing die vervangen is — het hele product is aangepast, je zult straks zien dat het ook een andere textuur heeft. Ultrabland bestaat uit amandelolie, rozenwater, bijenwas, honing, iris extract, glycerine, roos absolue, benzoë-tinctuur en een aantal parabenen. De enige overeenkomst is dus de glycerine. In Ultraplant hebben ze ook de parabenen achterwege gelaten, dit zijn conserveringsmiddelen waar nogal wat ophef om is. Nog een pluspunt voor Ultraplant dus.

Mijn ervaring

De substantie van Ultraplant is een soort vettige crème, dat verandert in een olie wanneer je het uitsmeert op de huid. Het is een zeer lichte textuur, makkelijk uitsmeerbaar en heeft een subtiele, zachte en bloemige geur. Vrij neutraal eigenlijk. Qua substantie lijkt hij heel erg op Ultrabland, maar ik vind Ultraplant wat lichter en minder olie-achtig. Hij lijkt ook iets sneller te smelten.
Ik haal ’s avonds een vingertopje van de substantie eruit en smeer dit uit over m’n gezicht. Hij smeert heerlijk uit, de vettige substantie glijdt over de huid en neemt elk restje (waterproof!) make-up en vuil mee. Na afloop maak ik m’n Makeup Eraser nat onder de kraan en haal deze goed over m’n gezicht. M’n huid voelt dan echt schoon aan, maar ook gehydrateerd — droge plekjes zijn verdwenen en m’n huid is de volgende ochtend nog steeds zacht en voelt nog steeds soepel aan. Hij laat geen vettig laagje achter de huid, wat ook erg fijn is. Ik kan ook echt niet vergeten mede te delen dat hij onwijs zuinig is in gebruik. Een klein beetje, ter grootte van een doperwt, maakt m’n hele huid schoon.

Behalve dat ik onwijs blij ben met deze gezichtsreiniger, gebruik ik hem stiekem ook voor wondjes en sneetjes. (Ik werk in een dierenasiel met katten, dus dan weet je het wel) De ingrediënten erin zijn veilig voor mijn huid en geven wondjes wat hydratatie en genezing, zodat ze niet alleen sneller genezen, maar ook mooier. Ultraplant is een 100% natuurlijke en veganistische gezichtsreiniger die geweldig werk verricht. Ik zorg dat ik altijd een potje heb staan. Qua effect vind ik hem niet beter of slechter dan Ultrabland, maar ik vind aan Ultraplant wel fijner dat hij vegan is.

Lush Ultraplant Facial Cleanser kost £12.50 (45 gram). Hij is alleen in Lush Liverpool te koop.

2 Responses to Review: Lush Ultraplant Facial Cleanser

  • Ultrabland is het enige Lush-product dat ik zonder uitzondering iedere dag gebruik, dus ik ben zó ontzettend benieuwd naar dit veganistische alternatief! Fijn te lezen dat hij niet beter of slechter dan ‘het origineel’ is. Nogmaals heel erg bedankt om een potje voor me mee te brengen! ? Ik heb het nog niet opengeschroefd, eerst m’n Ultrabland maar eens opmaken.

  • Ik wil Ultrabland/Ultraplant zo graag een keer proberen maar om de een of andere reden ben ik bang dat hij gewoon niks voor mij is. Ik heb de Like A Virgin naked cleanser een keer geprobeerd en ik vond hem wel fijn, maar hij is zoooo vet dat ik hem moeilijk van mijn gezicht af krijg. In de winter is dat wel prima, dan kan mijn huid die voeding wel gebruiken maar als het zomer is vind ik dat toch iets te heavy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën