Review: Lush Prince Charming Shower Gel

Text size: bigger / smaller

Toen ik zag dat Prince Charming dit jaar een comeback maakte, was ik zó blij. Ik had van deze heerlijke douchegel nog één fles staan, en die dateerde uit 2014. Het werd dus wel hoog tijd dat deze een terugkeer maakte! Ik twijfelde geen moment en gooide direct een fles in m’n winkelmandje, en vandaag ga ik hem voor je reviewen. De oude review uit 2014 kun je hier vinden!

Wat is het?

Lush Prince Charming Shower Gel kost €18,00 voor 275 gram. Hij is er ook in 120 gram (9 euro) en 575 gram (30 euro). Uiteraard is hij er ook als naked shower gel! Over shower gel gesproken; Lush noemt het ook een shower cream. Ik vind het ook meer een cream lijken, want een gel is meestal wat doorzichtiger. Deze Prince Charming is niet doorzichtig en heeft een mooi rood, iets neigend naar roze kleurtje. Hij is onderdeel van Valentijnsdag, dus tijdelijk te koop! Momenteel is dit het enige product wat deze geur deelt.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Heemstwortel- en Vanillestokjesextract, Natrium Laureth Sulfaat, Glycerine, Natrium Cocoamfoacetaat, Laurylbetaïne, Titanium Dioxide, Grapefruitolie (Citrus paradisi), Sandalwood Oil, Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Vers granaatsappelsap, Water (Aqua), Carrageenextract, *Citral, *Citronellol, *Geraniol, *Limonene, *Linalool, Parfum, Kleurstof 17200, Kleurstof 16035, Kleurstof 14700 (CI 14700)

Het eerste ingrediënt is heemstwortel- en vanillestokjesextract. Dit wordt gemengd met propyleen glycol, waardoor er een siroopachtig extract ontstaat. Ook krijgt de douchegel z’n zoete geur hiervan! Ook zit er grapefruitolie in, wat reinigend en verhelderend werkt op de huid, maar ook de geur een flinke fruitige boost geeft. Sandelhout ruikt houtachtig, maar weet ook goed de huid te verzachten. Geranium ruikt zoet en roosachtig, en werkt antiseptisch en verstevigend. Vers granaatappelsap reinigt de huid en heldert deze op.

De geur

Ik kan met veel vreugde mededelen dat Prince Charming zijn geur heeft behouden: hij ruikt hetzelfde als in 2014. Ik vind het zo’n verrukkelijke geur! De geur is erg zuur-fruitig — je kunt goed het aandeel van de grapefruit en granaatappel erin ruiken. Grapefruit ruikt (en smaakt) wat zuur en bitter, wat je ook terug ruikt in de douchegel. Toch zwakt de vanille en geranium in de douchegel de bitterheid iets af, waardoor het een opwekkende, fruitige geur blijft, maar wél met een iets warme ondergrond. Verder is de douchegel gewoon heerlijk vrolijk, opwekkend, perfect voor ’s ochtends. Soms ruik ik een fruitige cocktail erin! Ik word mega vrolijk van de geur, maar ik kan ook mensen die deze geur háten. Sommige vinden hem zelfs naar augurken ruiken 🤔🤨 Love it or hate it, dus. Ik vind hem geweldig in ieder geval!

Mijn ervaring

Onder de douche heb ik maar een klein beetje nodig om een flink schuim te produceren. De geur is goed aanwezig in de douche en de fruitige, bittere geurnoten van de grapefruit vullen de hele badkamer. De douchegel is wel erg vol met kleurstoffen — zowel jij als je douche zitten onder de roze/rode spetters na afloop! Na het douchen (en het schoonspoelen van de douchewanden) voelt m’n huid echt héérlijk zacht aan, maar ook glad en meer gehydrateerd. Ik zie een mooie glans op de huid en heel subtiel zijn de fruitige geurnoten van de grapefruit nog te ruiken op de huid. Dit is echt een traktatie voor de huid! Niet alleen voel ik verschil, ik zie het ook.

Ik ben echt onwijs blij met deze douchegel. Hij ruikt niet alleen heerlijk, hij is ook geweldig voor de huid! Als het aan mij lag, mochten ze wel meer producten uit brengen met deze geur. Mocht je deze geur niet kennen, vraag dan om een sample of bezoek de Lush winkel in de buurt, want het is echt een geur die je heerlijk vindt óf absoluut haat.

Lush Prince Charming Shower Gel kost €18,00 en bevat 275 gram. Hij behoort tot de Valentijnsdag collectie.

4 Responses to Review: Lush Prince Charming Shower Gel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën