Review: Lush Sakura Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Sakura is een bath bomb die al heel lang meedraait bij Lush. Het was één van mijn eerste bath bombs die ik probeerde, maar hij liet geen blijvende indruk achter. Omdat ik bezig ben om nu wat standaard bath bombs van Lush te reviewen, besloot ik hem nog eens een kans te geven. Als bath bomb zelf is hij onwijs mooi, maar wat voor verrassingen heeft hij in bad voor ons in petto? Ik testte hem uit, en vandaag lees je alles over deze kersenbloesem-in-een-bruisbal!

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Parfum, Fijn Zeezout (Maris sal), Citroenolie (Citrus limon), Mimosa Absolue (Acacia decurrens), Sinaasappelbloesem Absolue (Citrus aurantium), Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Gardenia-extract, *Limonene Butylphenyl, Methylpropional, Kleurstof 42090, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 45410 (CI 45410)

Lush Sakura Bath Bomb kost €5,50 en is onderdeel van het vaste assortiment. Deze bath bomb is geïnspireerd door het kersenbloesemfestival in Japan, waar je ieder jaar alle pracht en praal kunt aanschouwen van kersenbloesems die vol in bloei staan. Geen geld voor een tripje naar Japan? Dan kan een tripje naar de badkamer met de Sakura bath bomb een prima vervangende oplossing zijn. Qua uiterlijk is dit al een pareltje, met z’n gekleurde stukjes zeezout en lieve kleurtjes. Sakura staat erom bekend niet veel bath art te hebben, dus het is er eentje die je eerder voor de geur koopt.

Sakura bevat citroen, mimosa, sinaasappelbloesem, jasmijn en gardenia. De geur is erg bloemig, maar ook iets fris. Het is de jasmijn en mimosa die de boventoon voeren, maar de sinaasappel en citroen geven de algehele geur een fris tintje — en met fris bedoel ik niet citrus, maar eerder zeezout-fris — een fris zeebriesje. Sakura deelt z’n geur met Rub Rub Rub, de heerlijke body scrub, maar ook met Seanik shampoo bar. Toch lijkt hij ook erg op Big shampoo qua geur, vind ik. De geur is vrij sterk, en zal dan ook wekenlang de hele ruimte voorzien van een heerlijke, bloemige zeezout-geur.

Speel het filmpje af in 2160p kwaliteit en op volledig scherm voor de beste ervaring! Het filmpje speelt zich versneld af.

Mijn ervaring

Zoals verwacht, is Sakura qua kleuren heel saai. Er komt geen kleur van Sakura af — stiekem ik had een lichtroze tint wel heel tof gevonden, gezien de roze blaadjes van de kersenbloesem. Met een beetje een melkachtige tint in het water, zou deze bath bomb helemaal compleet zijn. Maar helaas heeft Sakura geen kleur of verrassing in petto voor je. Het water was slechts een beetje troebel, met hier en daar wat dun schuim op de oppervlakte. De geur was tijdens het opbruisen wel goed aanwezig, maar tijdens het badderen rook ik hem eigenlijk niet meer terug. Wel leek ik de geur nog héél subtiel te ruiken op m’n huid, na afloop. Maar een kersenbloesemfestival evenaren in bad? Nah.. misschien als je er twee in gooit. Het zeezout in Sakura maakte m’n huid wel iets zachter, maar niet zo zacht als bij Geo Phyzz.

Deze bath bomb is heerlijk als je niets geeft om kleurtjes in bad. In een assortiment bombvol (haha, snap je) met kleurrijke bath bombs is een subtiele bath bomb wel fijn, zeker gezien de heerlijke geur. Maar ik zou hem niet snel opnieuw kopen. Zou hij in een giftset zitten o.i.d., zou ik het niet erg vinden om hem te gebruiken, maar ik zou hem zelf niet meer kopen.

Lush Sakura Bath Bomb kost €5,50. Hij behoort tot het vaste assortiment.

3 Responses to Review: Lush Sakura Bath Bomb

  • Jammer dat deze niet helemaal je ding was! Hij ziet er prachtig uit, maar heel spannend lijkt hij mij inderdaad niet. :)

  • Jezus, wat ziet dat uiteindelijke badwater er weer saai uit. Jammer, want een lichtroze kleurtje had echt perfect bij het totaalplaatje gepast. Qua uiterlijk is deze echt een beauty, wat zijn prestatie des te triest maakt …

  • Ik heb deze laatst gekocht omdat ik zooooo verzot ben op de geur, hij ruikt zo lekker. Wel heel erg jammer als hij dan niet eens zo sterk ruikt eenmaal in bad. Het effect is inderdaad niet heel spectaculair maar als de geur lekker sterk zou zijn zou ik dat kunnen vergeven. Nouja, ik ben als nog benieuwd naar wat ik ervan ga vinden haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën