Review: Lush Ultrabland gezichtsreiniger

Text size: bigger / smaller

Ultrabland is een product waarvan ik lange tijd niet goed wist wat ik ermee moest. Het is een gezichtsreiniger, maar ook make-up remover. Hij is gemaakt op basis van amandelolie, en qua substantie doet hij me denken aan Vaseline. Uiteindelijk won m’n nieuwsgierigheid het en besloot ik hem te proberen. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen met dit product? Klik dan verder.

Ultrabland is er in twee formaten: 45 gram (€10,65) en 100 gram (£11.50). In Nederland wordt alleen 45 gram verkocht. Over de verpakking hoef ik niet veel te vertellen: typisch Lush! Een zwart en gerecycled potje, met draaideksel erop. De substantie zelf lijkt erg op Vaseline, maar is een stuk zachter en minder plakkerig dan Vaseline. Ultrabland is 14 maanden houdbaar. Overigens is hij vrijwel geurloos!

Hij bevat veel amandelolie, rozenwater en bijenwas, om de huid diepgaand te reinigen (en zo make-up en vuil te verwijderen die zich aan de huidoppervlakte hebben gehecht) en te voeden. Ook zit er honing, iris extracten, glycerine, rozen extracten, benzoë-tinctuur (een oplossing van benzoëhars in alcohol – natuurlijk conserveringsmiddel), en nog twee conserveringsmiddelen in de vorm van parabenen.

INGREDIËNTEN: Amandelolie (Prunus dulcis), Rozenwater (Rosa damascena), Bijenwas (Cera alba), Honing (Honey), Iris extract, vers (Iris florentina), Glycerine (Glycerine), Roos absolue (Rosa damascena), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)

Je kunt Ultrabland gebruiken om make-up te verwijderen, of als de stap ná het make-up verwijderen, dus als je de laatste restjes make-up en vuil van je huid wilt verwijderen. Dit doe ik normaal altijd met een toner, dus Ultrabland zou voor mij als make-up remover dienen. Aangezien Ultrabland op oliebasis is, gok ik dat hij hardnekkige make-up zoals mijn lipstains moeiteloos verwijdert. Laten we het eens proberen, samen met wat andere make-up!

Op de bovenste foto zie je mijn hand, met daarop een felle lipstick, waterproof eyeliner, intens zwarte mascara, een dekkende foundation, en een concealer. Tijd om wat Ultrabland aan te brengen!


Een klein beetje aanbrengen..


Ultrabland uitwrijven met je vingers over de make-up..


Alles verwijderen met een tissue, et voila! Er is amper nog wat over van de make-up.

Wow, ik ben onder de indruk! Ultrabland verwijdert alle make-up moeiteloos. Ik hoefde niet eens hard te wrijven. Het was slechts een kwestie van een klein beetje uitsmeren, over de huid masseren, en de make-up vloog eraf. Laten we eens een stapje verder gaan.. ik heb nog een aantal hardnekkige lipstains liggen hier, die ik met de meeste make-up removers er niet af krijg.

Oh, ik ben wéér onder de indruk! Deze lipstains zijn normaal gesproken niet weg te krijgen van m’n huid. Het enige product wat erin slaagde de lipstains te verwijderen, was de Clinique Take The Day Off Make-up Remover. Helaas kost die zo’n ruim 20 euro, wat dus twee keer zo duur is als deze! En ik gok dat qua gebruik, ze allebei even zuinig zijn. Ultrabland is zelfs héél zuinig in gebruik, omdat je steeds maar een klein beetje nodig hebt. Je snapt dus wel dat ik fan ben!

Ondanks dat ik zweer bij m’n gezichtsreinigingsdoekjes, is dit product een absolute must have voor in m’n kast. Als enige product in mijn stash verwijdert hij lipstains, liquid lipsticks, waterproof make-up, en ander make-up wat moeilijk te verwijderen is. Voor mij is hij dus onmisbaar op dat gebied, maar Ultrabland kan óók voor andere doeleinden gebruikt worden!
Heb je een probleemhuid, gebruik dan een maand lang niets anders dan Ultrabland, om je huid weer in balans te brengen. Heb je een gigantisch droge huid, breng dan wat Ultrabland aan dagelijks voor extra hydratatie. Of wil je gewoon een reiniger op oliebasis die de laatste restjes vuil van je gezicht verwijdert? Ook dan is Ultrabland ideaal.

Lush Ultrabland kost €10,65 voor 45 gram.

Heb jij ervaring met Ultrabland? Wat voor reiniger gebruik jij voor je gezicht?

13 Responses to Review: Lush Ultrabland gezichtsreiniger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën