Review: Lush Carrot Cake Lip Scrub

Text size: bigger / smaller

Als je me ergens wakker voor kunt maken (en dat is niet veel), dan is het voor carrot cake. Het liefst van De Drie Graefjes in Amsterdam. Deze heeft écht de allerlekkerste carrot cake van de hele wereld. Iedere maandag, wanneer m’n vriend in Amsterdam is, laat ik hem een slice meenemen voor me. Deze wordt, dezelfde dag nog, gepaard met veel “ooooh” en “hmmm” en “AHHHH” opgegeten. Ik was dan ook erg blij toen ik zag dat er een Carrot Cake lip scrub in de Paascollectie van Lush zat! 🧡

Ben je benieuwd of deze lip scrub ook effectief is? Lees dan verder.

Wat is het?

Lush Carrot Cake Lip Scrub kost €8,95 en is onderdeel van de tijdelijke Paascollectie. Het glazen potje bevat 25 gram, hoewel dit weinig lijkt, is het vrij veel voor een lip scrub. Je hebt er namelijk maar heel weinig van nodig! Het fijne is dat je de lip scrub, nadat je hem heb aangebracht en je lippen ermee hebt gescrubd, kunt oplikken. Ja, dat kan echt. Het is 100% veilig en er zit geen chemische troep in. En het scheelt een hoooop calorieën met de carrot cake van De Drie Graefjes, die 800 kcal voor een slice is 😳

Wat zit erin?

Goed, je kunt zo’n lip scrub dus op eten. Maar wat zit erin dan? Voordat ik dat vertel, wil ik wel even vermelden dat de ingrediëntenlijst in de webshop totaal niet klopt met wat er op het potje staat. Hier staat een enorme lijst aan ingrediënten, in de webshop is dat een korte lijst die allerlei ingrediënten missen? In de Engelse webshop staat het weer wél goed. 🤔 Ik word er wel een beetje simpel van.

Nou goed, allereerst is het een scrub op basis van suiker, dus dat is het hoofdingrediënt. Er zit ook een beetje fijn zeezout in. Om de lippen te verzorgen en te hydrateren zijn er een boel natuurlijke oliën toegevoegd. Jojoba-olie, gemalen amandelen, sheaboter, walnootolie, Braziliaanse sinaasappelolie, gemberbalsem, Johannesbroodboomhars, koudgeperst wortelzaadolie, fenegriek absolue, sinaasappelschilwas, geroosterde hazelnootolie, kaneelpoeder en paprikabalsem. De overige ingrediënten (Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoaat, Cinnamal, Citral, Limonene en Linalool) zijn natuurlijk én veilig. En nee, Benzyl Alcohol is geen echte alcohol natuurlijk! 😅

Er zit sinaasappelschilwas in, wat een vegan alternatief voor lanoline is. Dit ingrediënt zorgt, samen met de andere oliën, voor een laagje op je lippen, zodat ze nog lang gehydrateerd blijven. Verder is een scrub voor je lippen niet alleen lekker, maar ook effectief — droge plekjes en velletjes worden weggehaald en de lippen worden verzorgd. Vooral met de huidige kou (het kan dan wel zonnig en warm zijn overdag, ’s nachts koelt het erg af) is een lip scrub ideaal. Het is echt mijn geheim tot zachte lippen, die er vol uit zien en geen velletjes meer hebben.

Wat vind ik ervan?

Het eerste wat me opvalt is dat hij erg zoet en kruidig ruikt — het is een echte beslag / taart geur, maar doet me ook denken aan zo’n winterse specerijengeur. Erg lekker in ieder geval. Al vind ik wel dat hij een beetje een chemische bijsmaak heeft.
De substantie is wat lastig om te ‘pakken’ uit zo’n klein potje, het blijft ook niet echt aan je vinger plakken, tenzij je je vinger nat maakt. Het scrubben van de lippen gaat echter wel perfect — de scrubkorrels zijn fijn en licht, waardoor ze de lippen goed scrubben, zonder deze tere huid te beschadigen.

Het resultaat is geweldig, precies wat ik hoopte! M’n lippen worden er mooi vol van, ruwe plekjes en velletjes verdwijnen net zo snel als een carrot cake in mijn maag verdwijnt en de oliën erin maken m’n lippen zacht en glanzend. Als aanvulling op de lip scrub kun je je lippen erna insmeren met een lekkere lippenbalsem (eentje zonder minerale olie graag!) voor de ultieme lipverzorging.

Lush Carrot Cake Lip Scrub kost €8,95 en bevat 25 gram. Hij behoort tot de tijdelijke Paascollectie.

13 Responses to Review: Lush Carrot Cake Lip Scrub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën