Review: Lush Love and Light Handcrème

Text size: bigger / smaller

Ik was écht wel blij toen ik zag dat er een handcrème bij de assortimentsupdate van Lush zat! Handcrèmes van Lush, ik ben er dol op. Vooral Smitten. Love and Light belandde direct in mijn winkelmandje, met oog op de naderende koude dagen. Vandaag vertel ik je er alles over!

“Een lichte, verzorgende handcrème met neroli en Fair Trade biologische cacaoboter. Na de afwas, het ramen lappen of gewoon omdat hij zo hemels ruikt: verwen je poezelige pootjes met Love and Light!”

Deze veganistische handcrème zit in een potje van 100 gram, tevens de enige formaat. Hij kost €13,95, iets duurder dan de andere handcrèmes van Lush. Handcrèmes in een potje vind ik vaak nooit zo’n succes, met lange nagels is dat toch snel een ramp. Aan de andere kant vind ik een potje wel weer leuker staan op bijvoorbeeld je bureau of nachtkastje.

INGREDIËNTEN: Water (Aqua), Jojobaolie, biologisch (Simmondsia chinensis), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Glycerine (Glycerine), Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Zoete Sinaasappelolie, Braziliaanse (Citrus Sinensis), Neroli essentiële olie (Citrus aurantium amara), Oranjebloesem absolue (Citrus aurantium amara), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), *Citral (*Citral), *Farnesol (*Farnesol), *Geraniol (*Geraniol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)

Love and Light bevat een reeks goede ingrediënten, zoals jojoba-olie, cacaoboter, zoete sinaasappelolie, neroli en oranjebloesem. Helaas zie ik ook parfum en twee parabenen in de lijst staan. De Cetearyl Alcohol in de lijst is een veilig alcoholsoort.

De substantie is lichtgeel van kleur, en qua structuur is hij licht maar stevig. Zou je het potje op z’n kop houden, loopt het er niet direct uit, maar wel heel langzaamaan. Over de geur zal ik maar meteen eerlijk zijn: ik vind het niks. Ik vind hem niet stinken, maar echt lekker vind ik hem ook niet. Hij ruikt net zo flauw en weeïg als Retread, een beetje een flauwe bloemengeur. Ik gok dat ik de neroli ruik, en van neroli ben ik geen fan.

De werking is daarentegen wel perfect. Hij trekt snel in, voedt duidelijk m’n handen, en er blijft amper een vettig laagje over. M’n handen blijven zeker urenlang zacht, en wanneer ik aan m’n handen ruik, ruikt de handcrème opeens anders dan zo rechtstreeks uit het potje. Ik ruik nu veel duidelijker het zoete van zoete sinaasappel en het friszoete van de oranjebloesem! Zó vind ik hem wel lekker. Alsof hij, net als parfum, topnoten en hartnoten heeft.

Love and Light is ondanks de geur op het eerste gezicht, toch wel een aanrader. En misschien houd jij wél van de geur! Geef hem eens een kans, en ruik eraan in de winkel. De werking is in ieder geval zeer prettig, en hoewel €13,95 veel lijkt, doe je wel héél lang met zo’n potje. Want je hebt er echt maar heel weinig van nodig!

Lush Love and Light bevat 100 gram en kost €13,95. Je koopt hem in de webshop of in één van de Lush filialen.

Heb jij al kennisgemaakt met deze nieuwe handcrème?

2 Responses to Review: Lush Love and Light Handcrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën