Review: Lush Big shampoo

Text size: bigger / smaller

Ik heb toch al heel wat shampoo’s van Lush gehad, maar deze bestseller eigenlijk nog niet! En dat is best vreemd, want Big zit toch al heel wat jaren in het assortiment. Niet zonder reden — de 128 reviews in de webshop liegen er niet om. Gemiddeld een 4.6! M’n nieuwsgierigheid won het van m’n verstand (“20 euro voor een potje shampoo? Ben je wel lekker ofzo?”) en ik kocht hem toch maar eens. Inmiddels heb ik hem goed kunnen testen en deel ik vandaag mijn ervaring met jou!

Big shampoo kost €19,95 voor een pot van 330 gram. In de Engelse webshop hebben ze een pot van 130 gram (£7.50) en een pot van 600 gram (£24.95). Het is niet goedkoop voor een shampoo, zeker niet omdat zo’n pot kleiner oogt dan een normale fles shampoo. Gelukkig is Big vrij zuinig in gebruik, je hebt echt geen hele schep nodig. Een klein beetje tussen je vingertoppen uitsmeren, en dan inmasseren op de hoofdhuid.

De basis van deze shampoo is grof zeezout. Hoe kan zeezout nu voor volume zorgen, hoor ik je denken? Ik ben even op onderzoek uitgegaan en het blijkt dat zeezout alle restjes vuil uit je haar verwijdert, restjes die je haar zwaarder maken. Ook maakt zeezout je haar wat stroever, waardoor het meer ‘overeind’ blijft staan en dus voller lijkt.

Verder bevat de shampoo Natrium Laureth Sulfaat, oftewel SLS. Het zorgt ervoor dat talg, dode huidcellen, zweet en ander vuil losgeweekt worden en oplossen in water. Ook zorgt het voor schuim, wat de verdeling van het product makkelijker maakt.
Dan zie ik citroeninfusie op de lijst (wat reinigend en verfrissend werkt), zeewater, gezaagde zee-eik-infusie (oftewel zeewier, versterkt het haar), limoensap, kokosolie, neroli-olie (dit rijmt zo lekker), mandarijnolie, vanille absolue en sinaasappelbloesem absolue. Helemaal onder staat parfum, wat betekent dat er maar een klein beetje van in zit.

Niet voor niets is er ooit van Big een parfum gemaakt door Lush, hij ruikt namelijk geweldig. Hij ruikt wat bloemig, maar ook fris. Het is echt weer zo’n typische Lush geur; heerlijk en hemels, zonder het goed te kunnen omschrijven. Als ik door de 128 reviews blader in de webshop, kom ik vaak tegen dat mensen de geur heerlijk vinden. Neem het dus maar van mij, en die honderd andere fans, aan dat hij inderdaad geweldig ruikt.
Er wordt aangereden om twee keer je haar te wassen met Big. Twee keer in één douchebeurt, dus. Dat zou, als ik Lush en enkele reviews mag geloven, voor nóg meer volume zorgen. Ik vind één keer genoeg.

Onder de douche is het echt een aparte ervaring. Het is een vreemde substantie met al die grove, harde korrels zeezout erin! Je moet ook echt oppassen dat je (na het uitwassen) niet op zo ’n zeezoutkorrel gaat staan, want dat doet fucking zeer.
Eenmaal op je hoofd uitgesmeerd, begint de shampoo goed te schuimen. Verdeel het over je hele hoofd, en masseer het daarbij goed in. Eenmaal in gemasseerd, laat je het een paar minuutjes intrekken. Dan uitspoelen, en je zult meteen merken dat je haar erg stroef aanvoelt. Je kunt overwegen om een conditioner te gebruiken, maar die zal waarschijnlijk je haar lichtelijk verzwaren, waardoor het effect van Big verdwijnt. Wel kun je de Big conditioner gebruiken.

Gelukkig is er van die stroefheid, eenmaal opgedroogd, niets meer te merken. Sterker nog, m’n haar is enorm zacht en glad. Het heeft zichtbaar meer volume, alsof de aanzet bij m’n hoofdhuid ‘geteased’ is. Dit houdt alleen niet uren aan — na een paar uur is m’n haar weer redelijk ‘normaal’ qua volume. Toch geeft de shampoo een prachtige glans aan m’n haar en ruikt m’n haar ook heerlijk subtiel naar Big. Big doet veel voor m’n haar, ik ben dus ook erg enthousiast. Ik krijg er geen Tina Turner kapsel van, maar dat is helemaal prima.

Big shampoo kost €19,95 voor een pot van 330 gram.

Heb jij ervaring met deze shampoo?

8 Responses to Review: Lush Big shampoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën