Review: Lush First Snow Sparkling Dusting Powder

Text size: bigger / smaller

Ik wist dat Lush ook poeders in het assortiment had, maar eerlijk gezegd trok het nooit mijn interesse. Ik wist niet goed hoe ik zoiets moest gebruiken, en koos liever voor een bodylotion. Toen ik er laatst was, liet een medewerkster mij daar First Snow zien. Toen was er nog vrij weinig aan de hand. Totdat ze hem ook liet ruiken. Ja, toen was het natuurlijk raak, hé. Na een korte uitleg over how to use was ik om: deze wilde ik hebben!

Dit kleine flesje met vrolijke verpakking bevat 30 gram sparkling dusting powder. Let goed op de sparkling in de naam, want alle andere poeders van Lush hebben dit niet! First Snow is een limited edition, alleen te koop in de maanden oktober, november en december.

Maar, wat is dit nu precies? First Snow is een poeder, met dezelfde werking als een bodylotion. Het verzacht, verzorgt en geurt de huid. Alleen het verschil met een échte bodylotion, is dat deze niet het plakkerige en natte van een bodylotion heeft! Ideaal voor mensen die niet genoeg geduld hebben om een bodylotion in te laten trekken, bijvoorbeeld.

Hoe je het gebruikt? Simpel, je strooit wat over je armen, schouders, decolleté, noem het maar op. Smeer het uit et voila – de huid wordt gevoed dankzij de ingrediënten (zie beneden voor lijst) en je hebt een mooie, shimmering glans.

De geur is hetzelfde als Celebrate – deze ruikt naar citrus. Braziliaanse sinaasappelolie, limoenolie en cognacolie zitten in Celebrate, in First Snow zit dit ook! Dankzij deze ingrediënten krijgt dit product een heerlijke frisse en zoetige geur. Ik was al verliefd op Celebrate, dus ik móest deze erbij hebben, al was het alleen maar om de geur van de bodylotion te versterken.

De poeder bestaat o.a. uit maïsmeel, glitter sneeuwvlokjes, talkpoeder, en geopearl crystal glittering rainbow. Qua essentiële oliën zit er zoete sinaasappelolie in, cognacolie, en limoenolie in. Het enige mindere ingrediënt is parfum halverwege de lijst, maar in de Engelse webshop is er ook een alcoholvrije variant van First Snow, zonder parfum erin.

De doseerdop is handig, hiermee kun je vrij goed het poeder doseren. Knijp niet te hard in het flesje, want dat schiet het poeder eruit, en dat is ook weer zo’n zonde. Smeer het poeder uit over bv. je arm, en geniet van de heerlijke geur die vrijkomt, en de zachte huid die je eraan overhoudt. Er blijft een subtiele twinkeling over op je huid, prachtig! Perfect voor de feestdagen.

Het poeder is zuinig in gebruik, hier doe je flink wat feestdagen mee! Je hebt namelijk een klein beetje nodig steeds. De geur had van mij langer mogen blijven hangen, ik ruik hem na twee uur niet meer. Ik merk wel dat mijn huid heel zacht en soepel aanvoelt dankzij de oliën in het poeder. Ik gebruik hem het liefst over Celebrate heen, dit versterkt de geur :inlove:

Lush First Snow Sparkling Dusting Powder bevat 30 gram en kost €8,95. Shop hem hier online.

Heb jij wel eens een poeder van Lush gebruikt? Hoe lijkt deze jou?

11 Responses to Review: Lush First Snow Sparkling Dusting Powder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën