Review: Lush Zest Hair Gelly

Text size: bigger / smaller

Eén van de nieuwe zomerproducten van Lush is deze haargel, boordevol citrusoliën. En dat ruik je! Aangezien ik zelf geen haargel gebruik, maar mijn vriend wel, wees ik hem aan als dé ideale proefpersoon. Ik verving zijn standaard pot haargel door Zest, en wachtte de volgende ochtend gespannen af. Zou mijn vriend dan, na máánden, eindelijk begrijpen waarom zijn vriendin 90% van haar salaris aan Lush producten spendeerde? Lees het snel verder!

Zest is niet your typical kind of gel, maar een ‘gelly’. Jullie kennen misschien de befaamde jelly’s van Lush wel? Zest zit er tussen in. Hoewel je bij een gel makkelijk met je vingers een beetje gel uit de pot schept, is dat bij Zest wat lastiger. De substantie is wat meer één geheel, waardoor je het beste de hele jelly uit het potje kunt pakken, en vervolgens tussen je handpalmen of vingers kan wrijven. Doe de gelly weer terug in het potje, en je kunt nu je haar gaan stylen!

Er zitten drie citrusoliën in Zest, voornamelijk sinaasappelolie. Zest ruikt héél fris, ik vind hem onwijs lekker ruiken, zeker tijdens warme dagen. Toen mijn vriend Zest die volgende ochtend keurig had gebruikt, en hij voorbij liep, kwam er een behoorlijke citrusvruchten-walm voorbij. Gedurende de dag rook ik soms nog met vlagen! Erg lekker, maar voor mensen met een pesthekel aan citrusgeuren, is Zest niet besteedt.

Maar, is deze hair gelly een beetje fijn? Doet hij goed z’n werk? M’n vriend en ik testten de hair jelly allebei. Ik met mijn halflange steile haren, en mijn vriend met zijn korte stekeltjes. Op de volgende foto wordt helaas pijnlijk duidelijk dat ik niet met haargel om kan gaan:

Voor mijn haarlengte had ik waarschijnlijk teveel gepakt (ik had een flinke klodder uit het potje gepakt, en tussen m’n handpalmen gewreven, en toen terug in het potje gedaan) want er zit overduidelijk teveel in m’n haar, met als gevolg dat ik de komende 15 jaar naar citrus ruik. De gel blijft nattig en licht plakkerig, dus gelukkig niet keihard! Ik deed m’n haar in een staartje, en de gel in m’n haar zorgde wel voor een ‘push up’ effect in m’n haar. Like!

Maar diegene die het échte oordeel kan geven, is m’n vriend! Zijn stekeltjes (waar hij mee geboren is, denk ik) moeten de hele dag overeind blijven staan, en mogen natuurlijk niet na een aantal uur al inzakken. Ook de geur, de manier van aanbrengen, en de langdurigheid zijn natuurlijk van groot belang bij een haargel. Hier komt zijn oordeel!

Michel: “Aangezien ik al meer dan 10 jaar dagelijks gel in mijn haar smeer, moest ik de gel van Lush natuurlijk uitproberen voor Evelien. Normaal gesproken gebruik ik goedkope gel, dus ik was benieuwd of er veel verschil zou zijn. Om te beginnen het aanbrengen: ik ben gewend om een klodder gel uit de pot te pakken, even in te smeren, kam er door, klaar. De gel van Lush is echt jelly, dus je moet het door je handen laten glijden om de gel op je handen te krijgen. Dit maakt het moeilijk te doseren; ik kreeg een laagje gel op mijn handen maar ook diverse grotere klonten gel. Als je het insmeert is het lastig om deze klonten eruit te krijgen. Als het er eenmaal in zit, pakt het wel een stuk beter dan mijn normale gel. Na een nacht slapen staat mijn haar nog wel overeind, maar is de gel er normaal gesproken wel uit. Niet met de gel van Lush, het zat nog bijna zoals de vorige avond. De geur van de gel is best sterk, daar moet je van houden.”

Lush Zest kost €19,35 in de Nederlandse winkels en webshop, hiervoor heb je 100 gram.

Gebruik jij stylingsproducten in je haar? Zo ja, welke?

4 Responses to Review: Lush Zest Hair Gelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën