Review: Lush 7 to 3 gezichtsreiniger

Text size: bigger / smaller

Sinds ik make-up op m’n kop smeer, gebruik ik reinigingsdoekjes om het er ’s avonds weer af te halen. Er zullen door de jaren heen héél wat doekjes in de prullenbak beland zijn! Hoeveel zouden het er geweest zijn? Duizenden? Makkelijk. Echt biologisch verantwoord is dat niet helaas — reinigingsdoekjes beslaan 93% van alle materiaal dat voor verstopping zorgt in rioleringen. Vandaar dat ik reuze benieuwd was naar dit biologisch afbreekbare alternatief voor een reinigingsdoekje, genaamd 7 to 3 gezichtsreiniger. Helemaal naked. En vegan. En vandaag lees je of het ook werkelijk iets is!

Wat is het?

Lush 7 to 3 gezichtsreiniger kost €2,50 en je doet er ongeveer 3 tot 5 keer mee. Het liefst gebruik je hem binnen één week, in verband met de houdbaarheid van het product. Daar is het eerste euvel al — het is niet goedkoop. Al zou je er 5 keer mee doen, dan kost het nog 50 cent om je gezicht schoon te maken. En ook al presteer je het wel om er langer gebruik van te maken, dan nog moet je hem eigenlijk weggooien na een week. Beter voor het milieu? Ja, want biologisch afbreekbaar. Beter voor je portemonnee? Dat dan weer niet. Als tip zou je misschien de pad in meerdere stukjes kunnen knippen!

Wat zit erin?

Ingrediënten: Verse Duifjesorchidee-infusie, Talc, Glycerine, Natrium Lauroyl Sarcosinaat, Propyleen Glycol, Gemalen cannellinibonen, Carrageenextract, Strobloem Absolue (Helichrysum italicum), Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Alpha-isomethyl-ionone, Cinnamal Alcohol, Benzyl Alcohol, *Benzyl Benzoaat, Butylphenyl Methylpropional, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Geraniol (Geraniol), Hydroxycitronellal, *Linalool, Parfum

Het ziet eruit als een wattenschijfje, maar het voelt iets steviger en minder zacht. Hij is buigzaam en het is net alsof je een plakkaat klei of wax vast hebt. Het heeft een bloemige geur — als je een product zonder geur wilt, dan zou ik deze overslaan want de geur van ylang ylang en orchidee is goed aanwezig! Een medewerker bij Lush wees me erop dat één zijde wat grover is, deze kant is bedoeld om lichtelijk te scrubben.

Hoe te gebruiken, vraag je je af? Eigenlijk is dat best simpel. Je maakt je gezicht nat, maakt je handen droog (echt doen, anders glibbert hij uit je vingers) en wrijft met de ‘pad’ over je gezicht. Door de mix van bepaalde ingrediënten die in aanraking met water komen, laat het een soort crème achter. Dit smeer je uit over je gezicht, dit verwijdert tevens make-up — zelfs oogmake-up! Daarna spoel je alles af met lauw-warm water. Vergeet niet je pad schoon te spoelen met wat warm water, en leg hem vervolgens ergens op een droge plek om te kunnen drogen.

Mijn ervaring

Zoals je ziet begint de pad lichtelijk te schuimen. Hij glijdt makkelijk over de huid en houdt prettig vast, ik was toch wel bang dat hij uit m’n handen zou glippen steeds. Make-up verwijdert hij prima, oogmake-up ook. Verder heb ik ook nog wat toner op een wattenschijfje gebruikt om te checken of er make-up achterbleef op m’n huid, maar ik kon niets meer vinden!
Maar nu komt het: ik heb nog nooit een gezichtsreinigingsproduct (leuk woord voor Galgje) gebruikt die m’n huid ZO SCHOON MAAKTE! Ja, dat moet écht even in hoofdletters, want ik stond echt versteld. M’n huid voelde zo schoon aan. Het leek wel een spiegel, zo glanzend was hij. M’n huid voelde ook erg zacht aan. Dit is precies wat ik verwacht van een product dat m’n gezicht reinigt. Hij verwijdert ook voor zo’n 95% aan waterproof oogmake-up, zoals m’n eyeliner en mascara. Er blijft een héél klein beetje over, maar dat kun je alsnog weghalen met een toner. Overigens kun je ook veel langer dan 5 keer met een pad doen!

Veel pluspunten dus, maar toch ook wel een minpunt — als je iedere week zo’n pad moet kopen, is dat best prijzig. Ik snap dat we iéts moeten inleveren als we bewuster en milieuvriendelijker willen leven, maar niet voor iedereen is dit een optie.
Ik vind het concept wel echt onwijs tof. Dit is waarom ik zo gek op Lush ben; altijd vooruitstrevend en innovatief. En niet alles is altijd een succes, maar ze nemen wel risico’s die veel andere merken niet nemen, en ze blijven proberen om hun producten nog beter te maken.

Ik zal dit product regelmatig mee bestellen met een bestelling. Ik ga hem niet steevast iedere dag gebruiken, maar aangezien ik elke maand toch wel een bestelling plaats in de webshop, is het wel fijn om er gewoon een aantal mee te bestellen. 😊 Ik ben heel benieuwd of jullie jezelf zo’n product zien gebruiken!


kost en bevat ml. Hij behoort tot de vaste collectie, maar is alleen online te koop.

13 Responses to Review: Lush 7 to 3 gezichtsreiniger

  • Omg wat een fijne review. Ik had hem laatst ook besteld en ik snapte er nog geen hol van hoe ik het moest gebruiken. Ik had het ‘watje’ nat gemaakt en over mijn droge gezicht gehaald en dat was geen groot succes. Hij is inderdaad wel prijzig als je dit standaard zou gebruiken, maar ik vind het wel echt een leuk product om zo nu en dan te gebruiken. En zeker geweldig aan Lush dat ze inderdaad zo lekker innovatief zijn. Dat kan ik zeker waarderen.

  • Best handig dat het een soort pad is! Zelf ken ik het product nog niet, maar voorlopig heb ik genoeg verzorgingsproducten om nog uit te testen.

  • Fijne review. Idd prijzig in verhouding, maar al zou ik er 1 per maand gebruiken, zou ik al een hoop wattenschijfjes besparen.

  • Ik vind dit eerlijk gezegd echt heel duur voor een product dat je maar zo kort kan gebruiken?! Klinkt verder wel erg goed. Ik blijf wel bij m’n Ultrabland + washandje-combinatie, ook lekker zero-waste. ?

  • Oeeeh, wat klinkt dit fijn zeg! Misschien neem ik hem ook wel een keertje mee als ik bij Lush ben.

  • Wat ideaal zeg, klinkt goed!

  • Lijkt me een fijn product en inderdaad goed dat Lush dingen uitprobeert en leuk dat jij ze vervolgens voor ons uitprobeert ;-). De reiniger is inderdaad aan de dure kant en je hebt achteraf alsnog een wattenschijfje nodig lees ik (misschien gebruik je er anders wel 2 dus dan scheelt het er in ieder geval toch 1).. dus ik weet het niet.. ben nog niet helemaal overtuigd moet ik je eerlijk zeggen.

  • Dit klinkt echt super fijn! Ik heb er eentje liggen, maar moet ‘m nog proberen. Ben ook aan het kijken naar re-usable wattenschijfjes. Je hebt mij in ieder geval al heel enthousiast gemaakt.

  • ik vind het idee erg leuk, maar ik denk dat hij zijn doel wat voorbij schiet. Daarvoor moet hij wss iets goedkoper zijn. Ik ga binnenkort wattenschijfjes proberen te maken uit mijn stofrestjes. Dan gooi ik deze in de wasmachine om te hergebruiken. Hopelijk lukt dat :)

  • Ik heb hem laatst besteld om over een paar weken mee op vakantie te nemen. Leek mij wel handig omdat je zo al je reiningsproducten thuis kan laten. Scheelt enorm als je alleen met handbagage reist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën