Review: Lush Hunny Bear Massage Bar

Text size: bigger / smaller

Lush heeft aan mij een makkelijke. Laat een product eruit zien als een dier en ik koop het. Ik als dierenliefhebber kon dit schattige beertje natuurlijk niet laten liggen! En mocht je denken, wat komt hij me bekend voor, dan kan dat kloppen. Hunny Bear is niet nieuw in de collectie, voorheen heette hij Honey Bear en bevatte hij honing. Nu, in dit tijdperk, wordt alles zo’n beetje vegan (mijn blog ook) dus ook Honey Bear onderging een geslachtsverandering en werd Hunny Bear. Het schijnt dat hij nooit meer de oude is geworden daarna..

Wil je meer weten over Hunny Bear, lees dan verder.

Wat is het?

Lush Hunny Bear kost €8,95 en is onderdeel van de tijdelijke Moederdag collectie. Deze massage bar zit boordevol boters en oliën, die smelten in aanraking met de huid. Laat als eenzaam kattenvrouwtje de term ‘massage bar’ je nou niet afschrikken, want hij is ook gewoon als body butter te gebruiken. Maar dan helemaal in z’n blootje. Geen verpakking. That’s how he roll. De honing heeft hij achterwege gelaten en in geruild voor agavesiroop, wat erg op honing lijkt, maar dan veganistisch.

Wat zit erin?

Ik zei het hierboven al — boordevol boters en oliën. Om precies te zijn, cacaoboter en sheaboter, deze staan bovenaan de ingrediëntenlijst. Vervolgens amandelolie, daarna staat parfum in de lijst. Dan zie ik nog o.a. kruidnagelolie, tonka absolue, vanille absolue en agavesiroop. Allerlei heerlijke ingrediënten om jouw velletje gehydrateerd en zacht aan te voelen.

De geur is.. echt magisch. Kruidig en warm, maar ook zoet. Ik vind het echt een wintergeur! Het doet me erg denken aan taaitaai. Waarschijnlijk vanwege de anijsalcohol erin, dat geeft het product echt z’n heerlijke geur. Het liefst zet ik m’n tanden erin, maar dat verkrijg ik niet over m’n hart. Daarvoor kijkt hij te lief. (En een beetje scheel)

Mijn ervaring

Als ik hem wil aanbrengen op de huid, moet ik flink goed wrijven voordat hij smelt. Hij smelt erg moeizaam, dus tegen de tijd dat er wat van gesmolten boters en oliën op m’n huid zit, is deze al helemaal rood van het wrijven. Natuurlijk trekt dit weg, maar dat je wel weet dat je hem even goed moet opwarmen. Dit doe ik dan het beste door hem gewoon flink over m’n onderarm te wrijven, zodat hij snel opwarmt. Wat ook fijn is, is het formaat. Hij houdt precies goed vast en glipt niet uit je handen.

Als hij eenmaal opgewarmd is, kan ik de gesmolten ingrediënten uitsmeren over de huid. Uiteraard blijft er een laagje achter op de huid, hij trekt niet echt in, maar voor ’s nachts is dit wel fijn — dan profiteert je huid de hele nacht van een gehydrateerde huid. Mocht je niet van een intensere hydratatie houden, dan is een body lotion misschien een betere optie. Hunny Bear zal het niet persoonlijk opvatten, zegt ‘ie.

6 Responses to Review: Lush Hunny Bear Massage Bar

  • Ik hoopte dus dat deze zou ruiken als Honey I washed the kids (/ Scrubee), maar in de winkel vond ik de geur te sterk en neigen naar hele pure chocolade. Dus heb hem toch niet gekocht. Ik vind de massage bars met een iets hoger smeltpunt juist fijn. Warm het meestal op in mijn handen en smeer het dan op mijn huid.

  • Deze lijkt mij echt heerlijk! Ik ben heel benieuwd naar de geur, massage bars vind ik heerlijk. :)

  • Hij ziet er zo schattig uit en de geur lijkt me heerlijk! Goed ook dat ie vegan is, toen ze nog honing gebruikte, smolt ie toen sneller/makkelijker?

  • Ik vind hem er zo super schattig uit zien. Echt te leuk. Ik heb hem zelf ook gekocht maar om een of andere reden ben ik toch niet heeeel erg fan van de geur. Nouja zeg maar zo, ik heb een keer bedacht ik ga m’n lichaam ermee insmeren en na 1 been ben ik gestopt. Wel een lekker zacht been, maar die geur. Ik hoop dat het went en ik hem na een tijdje kan gebruiken.

  • Oh, lijkt mij heeeeeerlijk, deze! Haha, herkenbaar; beautyproducten waar je eigenlijk het liefst je tanden in zou willen zetten. In dit geval zou ik het ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen;-)

  • Hmm, als ik dit lees, vermoed ik dat Lush betere butters in zijn collectie heeft Ik ga deze aan me voorbij laten gaan denk ik :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën