Review: Lush Argan Dragon Shower Oil

Text size: bigger / smaller

Sinds ik Carrot Shower Oil had geprobeerd, wist ik vanaf dat moment dat ik er meer wilde. Gelukkig voor mij had Lush Liverpool er een aantal te koop, waaronder deze Argan Dragon. Een naakt product, dus zonder verpakking, dat de huid enorm hydrateert onder de douche. Er zit, in tegenstelling tot Carrot, ook een scrub in het midden. Des te meer reden om hem te testen. En dat doe ik vandaag!

Wat is het?

Lush Argan Dragon Shower Oil kost €6.95 en is te koop in Lush Liverpool (daar kost hij £4.95), maar was onlangs ook te koop in Lush Labs. Helaas zie ik hem inmiddels niet meer staan, hij is overal online uitverkocht. 😞

Een shower oil is een naked product wat je meeneemt onder de douche en over de natte huid wrijft. De boters in de shower oil smelten en laat een verzorgende laagje achter op de huid. Na het insmeren spoel je het af, en dep je je voorzichtig droog. In het midden van deze shower oil zit ook nog een scrub, bestaande uit maanzaadjes. Hydrateren en scrubben, twee vliegen in één klap dus! De shower oils zijn mild voor de huid en geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Cocamidopropyl-betaïne, Cupuacuboter (Theobroma grandiflorum), Arganolie (Argania spinosa), Zonnebloemwas, Extra Virgin Kokosolie (Cocos nucifera), Perzikpitolie (Prunus persica), Parfum, Maanzaadjes, Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Etherische Amandelolie (Prunus amygdalusl amara), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Drakenvruchtpoeder, Titanium Dioxide, Hexyl Cinnamal

De basis van de shower oil is cacaoboter en cupuacuboter — deze smelten vanwege de hogere temperatuur van je huid en laten een laagje achter op de huid. Hij bevat ook arganolie, zonnebloemwas, kokosolie, perzikpitolie, ylang ylang-olie, amandelolie, benzoëhars en drakenvruchtpoeder. Ondanks de diverse oliën erin, heeft hij een vrij zachte geur. Ik vind hem erg naar sheaboter ruiken — een warme, iets zoete geur. Echt zo’n verzorgende geur, weet je wel. Sinds ik iemand hoorde zeggen dat hij een warme kersengeur heeft, ruik ik niets anders meer dan kersen erin! En nu ik dit zo typ, besef ik dat de geur eigenlijk wel heel erg lijkt op de Happy Blooming geur van Lush.

Wel even een kleine kanttekening, en dat is dat hij heel snel verkleurd. Toen ik uit Liverpool kwam met een berg Lush producten, had ik zoveel te testen, dat hij zo’n twee weken op m’n kamer heeft gelegen. Niet in direct zonlicht, wel in daglicht. Hij is niet gaan smelten, maar wel verkleuren. De roze bovenkant was binnen no time een vale kleur geworden. Dit doet verder niet af aan het gebruik ervan, maar ik wilde het toch even melden. Niet raar opkijken dus.

Mijn ervaring

Onder de douche vind ik hem erg prettig in gebruik. Hij is goed vast te houden, glijdt moeiteloos over de huid en je ziet dat hij een laagje achterlaat. De scrub exfolieert m’n huid heel lichtjes terwijl de boters en oliën smelten en in de huid trekken. Ik heb wel het idee dat ik veel nodig heb van de scrub, op de één of andere manier voelt een laagje over de huid toch net niet genoeg. Doordat ik hem meerdere keren over de huid wrijf, gaat hij wel vrij snel op. Ik heb hem nu een paar keer gebruikt onder de douche, op beide armen, en er is al een laag vanaf.

Na afloop voelt m’n huid echt onwijs gehydrateerd aan. Let wel op dat je de huid droog dept en niet wrijft, dan wrijf je het laagje eraf en dat is zonde. M’n huid voelt, vergeleken met normaal, stukken zachter, soepeler en gehydrateerder aan. Je merkt dat de boters echt hun werk doen, zonder een vies, vettig laagje achter te laten. M’n huid blijft urenlang nog gehydrateerd en zacht dankzij het scrubben. Yes, ik ben blij hiermee. Het is alleen zo jammer al die fijne producten alleen in Liverpool te koop zijn. Hij was eventjes in de Lush Labs te koop, maar inmiddels niet meer 😒 Lush, doe hier wat aan please!!

Lush Argan Dragon Shower Oil kost £4.95. Hij is alleen in Lush Liverpool te koop.

2 Responses to Review: Lush Argan Dragon Shower Oil

  • Wat een prachtig product. Die zou ik gewoon al voor de vorm in mijn badkamer willen hebben!

  • Ik was hier echt zoooo enorm benieuwd naar. Om eerlijk te zijn vooral vanwege de looks, maar goed dat maakt niet uit. Het scrub deel interesseert me niet zo bijzonder veel, dus voor mij is het ook geen ramp dat je veel scrub nodig hebt om er iets van te merken. Het feit dat dit een douche olie is vind ik dan wel weer geweldig. En hij is niet eens zo duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën