Review: Lush Bûche de Noël

Text size: bigger / smaller

De koude wintermaanden zijn voor mij toch altijd een teken van extra goed voor jezelf verzorgen. Je kleedt je dik aan, smeert je handen goed in met handcrème en wellicht smeer je je ook wat vaker in met bodylotion. Ik wel, in ieder geval! Iets wat ik daarbij heerlijk vind om te doen, is extra aandacht besteden aan m’n gezicht. Reinigen, scrubben, maskertjes — alles voor een lekker zacht velletje. Een favoriet die iedere Kerst weer opduikt in zowel de Lush kerstcollectie als in mijn badkamer is de gezichtsreiniger Bûche de Noël.

Klik verder om te lezen wat ik van dit product vind!

Bûche de Noël kost €10,95 voor 100 gram of €27,35 voor 240 gram. Ik weet niet of het jou ook opvalt, maar dan is de grote pot dus niet voordeliger. Sterker nog, als je de prijs van de 100 gram aanhoudt, zou 240 gram €26,28 moeten kosten. 🤨 Afijn, ik koop sowieso altijd 100 gram. Dat is voor mij precies genoeg voor de winter. Met 100 gram doe je zeker 15 keer, afhankelijk van hoeveel je wilt gebruiken.

Deze veganistische gezichtsreiniger is onderdeel van de kerstcollectie van Lush. Helaas dus niet het hele jaar door te koop, maar er zijn wel andere gezichtsreiniger die qua structuur erg op deze lijken, zoals Angels on Bare Skin. Bûche de Noël is echter helemaal Kerst, dankzij de geur en zijn ingrediënten.

Bûche de Noël zit bomvol gemalen amandelen, die de huid zachtjes scrubben. Verder zit er kaoline in, dit werkt reinigend en absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid. De reiniger bevat ook verse mandarijn (werkt reinigend en verkwikt de huid), gedroogde cranberries (voor meer scrub-effect), cacaoboter (hydratatie), brandewijn, amandelolie, vetiverolie, cederhout absolue en nori zeewier. Kortom, een potje boordevol ingrediënten waar jouw huid blij van wordt in deze koude maanden.

De geur is typisch Lush. Moeilijk te omschrijven, maar vreselijk lekker. Het is erg winters; kruidig maar ook zoet. Ik ruik in eerste instantie de amandelen, maar dan iets kruidiger. Op de achtergrond een tintje sinaasappel. Al met al een heerlijke geur.

De substantie is zoals die van veel gezichtsreinigers van Lush; een soort klei. De bedoeling is dat je een klein beetje in je hand neemt, wat druppels water erbij doet en dan tot een pasta mengt. Ikzelf gebruik hem altijd onder de douche, dus ik zorg voor een nat gezicht, waarna ik het product gewoon rechtstreeks op m’n natte gezicht aanbreng. Works the same! Ik laat het eventjes intrekken en spoel het er dan af. Ik vind dit soort producten echt heerlijk om aan te brengen.

Niet alleen zorgt deze reiniger voor een schoon gezicht, dankzij het scrubben met de gemalen amandelen erin, wordt je huid ook erg zacht. M’n huid voelt niet alleen zacht en schoon aan, maar ook erg fris dankzij de kruidige ingrediënten. Heerlijk!

Bûche de Noël vind ik echt een winterse must-have. Gewoon een heerlijke reiniger die zorgt voor een schone en zachte toet. De substantie, het gebruik, de geur en het resultaat is allemaal top. Mocht je hem niet op de gok durven kopen, als je om een testertje vraagt in de winkel (of wanneer je iets in de webshop koopt) dan maken ze dat met liefde voor je :)

14 Responses to Review: Lush Bûche de Noël

 • Ik heb deze nog nooit geprobeerd maar zou de geur zeker eens willen ruiken! Ik ben fan van Let The Good Times Roll als reiniger! :-)

 • Inderdaad bizar dat een grote pot niet voordeliger is! Ik heb volgens mij nog nooit een verse reiniger van Lush gebruikt, maar deze klinkt geweldig voor in de wintermaanden. Een potje van 100 gram is dan wel voldoende, denk ik. :-) Ik gebruik zulke producten trouwens ook het liefste onder de douche, want ik klieder sowieso, haha.

 • Ooooh, wat klinkt deze lekker zeg! Die ga ik snel proberen te scoren, hehe. Wel raar trouwens dat die grote pot niet voordeliger is.

 • Dit lijkt me enorm fijn! Ik ga binnenkort maar even langs Lush.. Wat een leuk onderwerp trouwens, jouw blog! Heel uniek :)

 • Wat ziet deze reiniger er heerlijk uit, ik zou bijna een hap willen nemen! Ik wil steeds mijn huid extra verzorgen, dus met een speciale reiniger, een peeling product, maskertje… Maar ik heb er geen puf voor omdat ik een paar dagen loop te “griepen”. Nu ik dit zie neem ik mij voor om morgen lekker mijn huid te gaan verwennen, echt veel komt er toch niet uit mijn handen verder.
  Zo een kleine verpakking vind ik zeker leuk om te proberen en als je er 15 keer mee kan doen is het hartstikke voordelig!

 • Ik ben laatst bij Lush binnen gestapt na jaren er met een bocht omheen lopen. Geuren werkten triggerend en ik werd er duizelig van. Nu met mijn leenkind Sanne was het een fijne ervaring.

 • Deze had ik ooit gebruik en ik vind het heerlijk product. Dit staat op mij verlanglijstje

 • Dat klinkt als een superfijne reiniger! Alleen al de geur spreekt me heel erg aan. Wel echt vreemd inderdaad dat de kleine pot in verhouding voordeliger is dan de kleine. Daar hebben de marketeers van Lush niet heel goed over nagedacht, haha.

 • Deze geur spreekt mij ook zeker aan! De rest (samenstelling, werking…) eigenlijk ook wel, maar toch vind ik reinigers in potten altijd wat minder hygiënisch. Maar goed, zulke texturen kunnen denk ik ook bijna niet op een andere manier verpakt worden.

 • Deze heb ik ooit gehad en is zo lekker! Die met popcorn vind ik ook altijd heerlijk, ik ga eens kijken of ik die nog ergens kan vinden haha.

 • Dit klinkt echt als het perfecte product voor mijn huid in de winter. Ik ben echt dol op amandel in alles, het ruikt heerlijk en het werkt altijd zo lekker verzachtend. Ook heel fijn dat hij je huid niet alleen schoonmaakt maar ook nog eens zacht maakt. Dat is ook echt wel een groot pluspunt. De naam vind ik ook zo schattig, dat zal al een reden kunnen zijn voor mij om hem te kopen haha! Ik wil dit jaar echt eens wat Lush producten in de sale bemachtigen. Weet jij eigenlijk wanneer de tijd is dat de kerst dingen in de sale komen?

 • Deze heb ik enkele jaren geleden ook eens gehad, was heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën