Review: Lush Oatifix

Text size: bigger / smaller

Een geliefd product van Lush zijn de verse gezichtsmaskers. Ze staan er bekend om maar 3 weken houdbaar te zijn, maar boordevol verse ingrediënten te zitten, die de huid een flinke oppepper geven. Ik had nog geen ervaring met deze maskers, dus tijd om er eens eentje te proberen! Ik kocht Oatifix, en heb hem inmiddels een paar keer gebruikt. Tijd voor een mening! Lees je mee?

Oatifix is een gezichtsmasker, in een potje. Het is 75 gram, en hij kost €11,65. Met één potje doe je ongeveer 3 á 5 keer, afhankelijk van hoeveel je pakt. Je zou denken dat het best prijzig is, maar als je er 3 keer mee doet, zou het €3,88 per keer kosten. En die prijs ligt iets hoger als een gemiddeld gezichtsmasker, dus valt nog best mee!

Sinds ik Oatifix gebruik wil ik eigenlijk geen andere maskers meer gebruiken, die voor mijn gevoel toch “teveel troep” bevatten zoals alcohol, parabenen, conserveringsmiddelen, veel parfum, noem maar op. Oatifix is heel lief voor m’n gevoelige huid, en laat hem stralen als nooit tevoren. Hij ruikt echt naar havermout en banaan, je zou er haast je tanden inzetten!

In Oatifix zitten de volgende ingrediënten: glycerine, havermeel, verse biologische bananen, water, gemalen amandelen, illipe boter, kaoline, talkpoeder, vanillestokjes, sandelhoutolie, benzoë gom, coumarin, benzyl cinnamaat, linalool, parfum, gardenia extract.
Voornamelijk havermeel en geprakte bananen dus, met nog wat extra ingrediënten. Havermout kalmeert, de stukjes amandel scrubben de droge schilfertjes weg, de banaan verzacht en voedt, en illipe boter zorgt voor minder roodheid. Hij bevat geen conserveringsmiddelen, en vanwege de verse ingrediënten erin, is het masker drie weken houdbaar. In de koelkast! Het is in het begin even onwenning om een gezichtsmasker tussen de halvarine en het pak melk te hebben staan, maar het is echt het beste voor de kwaliteit.

Breng het masker aan op een gereinigd gezicht, en laat het tien minuten inwerken. Daarna spoel je het af met lauwwarm water, en je zachte huid is een feit! Ik voel na afloop dat m’n huid erg zacht is. In dat opzicht verschilt hij niet veel van het effect wat ik van andere maskers ook krijg – van bijna alle gezichtsmasker krijg ik een zachte huid. Maar Oatifix bevat veel goede ingrediënten, ruikt heerlijk, is leuk om aan te brengen, en ik voel me na dit masker altijd heerlijk opgepept.

Heb jij wel eens een vers gezichtsmasker van Lush gehad?

10 Responses to Review: Lush Oatifix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën