Review: Lush Stegosaurus Fun Egg

Text size: bigger / smaller

In de Paascollectie zitten er een aantal toffe bath bombs. En met tof bedoel ik ook écht, tof. M’n neefje van 2 zou helemaal wild worden als hij deze bath bomb zou zien, hij is gék van “dinowauwus” 😂 In dit grote ei, bestaande uit twee helften, zit een stukje Fun in de vorm van een dinosaurus. Geniaal gedaan, wel duurder dan je gewend bent — €10,95. Uiteraard kun je hier twee keer mee doen, iedere badsessie een helft.

Uiteraard wilde ik voor de foto het beste resultaat en flikkerde ik hem er gewoon helemaal in. Ja, ik heb 11 euro in bad gegooid. En wil je nou weten hoe dat is, lees dan zeker eventjes verder.

Wat is Stegosaurus Fun Egg?

Lush Stegosaurus Fun Egg kost €10,95 en is onderdeel van de Paascollectie. De reden dat hij duurder is dan normaal, is omdat hij extra groot is. Hij bestaat uit twee helften (blauw en paars) en wanneer je deze van elkaar haalt, zit er binnenin een dinosaurus gemaakt van Fun. Fun is een product van Lush dat een soort kneedbaar klei is, wat in contact met water verandert in een showergel, bubble bar, noem het maar op. Je kan het zelfs als shampoo gebruiken! Extra leuk voor kinderen, want Fun is er in veel kleurtjes en kan, vóór gebruik, in van alles gekleid worden!

Deze speciale bath bomb is er in totaal in vier kleuren, je hebt ook nog Brontosaurus, Bunny Fun en Chick Fun. Ieder heeft een andere kleur, geur en inhoud. Ik wilde ze uiteraard allemaal wel proberen, maar 44 euro voor vier bath bombs werd me wat te gortig.. 🤔

Geur & ingrediënten

Lush zegt over de geur dat hij naar “perzik, aardbei en viooltjes” ruikt. Perzik herkende ik niet erin, aardbei ook niet echt. Zonder de beschrijving te hebben gelezen, vond ik hem eigenlijk een beetje bloemig ruiken. Een typische Lush geur wel — dus sowieso echt een heerlijke geur! Dus de viooltjes overheersen vrij goed erin. Het stukje Fun erin vond ik erg snoeperig ruiken, mega lekker! Ik denk dat ik die meeneem onder de douche en daar lekker opschuim tot een douchegel.

Deze bath bomb bevat glycerine, grapefruitolie, bergamotolie, amandelolie, en behalve de Fun zit er ook knettersnoep in. Dit hoor je duidelijk in bad — minutenlang geknisper en geknetter geven de bath bomb een extra leuk effect 😍 Ondanks dat hij naar perzik, aardbei en viooltjes ruikt, zitten die ingrediënten er alleen niet in. Wel genoeg andere hydraterende ingrediënten, dus ik ben benieuwd wat voor effect hij op m’n huid heeft. Dit ei kun je natuurlijk meerdere keren gebruiken als je wilt. Je kunt één helft per bad doen, maar je zou ook de helften nog een keertje door tweeën snijden. Geen idee of dat een beetje werkt, maar in theorie moet het kunnen.

(Ik zal voortaan de videos horizontaal filmen, oeps!)

Holy shittt, hoe mooi is dit bad? Nu scheelt het wel dat ik overdag in bad ging, de kleuren zijn dan zoveel beter vast te leggen. Echt hoor, ik neem nóóit meer ’s avonds een bad. Wat een verbetering ten opzichte van de foto’s die ik ’s avonds maak, met dat walgelijke licht van onze TL-lamp. 😅 En ik vind hierin badderen ook véél leuker dan in een donkere badkamer, waar de kleur van het bad toch nooit echt goed tot z’n recht komt. 💙

ANYWAY, het prachtige kleurspektakel in bad wordt bijgestaan door een flinke portie geknetter van het knettersnoep. Zo leuk! Toen ik mezelf in bad liet glijden, voelde ik het stukje Fun ergens op de bodem zwerven. Deze leg ik apart om later mee te douchen, maar je kunt hem tijdens het vullen van het bad onder de straal houden om lekker bubbels te creëren.
Het bad heeft een mooie, melkachtige laag in het water en voelt heerlijk aan.

Na afloop voelde m’n huid erg zacht aan, ook bleef de geur heel licht nog op de huid hangen. De ingrediënten hebben dus echt wel hun werk gedaan! Buiten dat was het gewoon een enorm lekkere badsessie — ik heb bijna 45 minuten in bad gezeten, wat voor mij uitzonderlijk lang is. Deze bath bomb kost wel wat meer dan gemiddeld, dat is het enige minpuntje. Ik vond het het geld wel waard, maar ik ben sowieso niet zo moeilijk met geld neertellen voor een bad. Mocht jij er iets meer moeite mee hebben, dan kun je misschien beter voor een goedkopere bath bomb van Lush gaan, zoals Floating Flower — één van m’n aanraders!

Lush Stegosaurus Fun Egg kost €10,95. Hij behoort tot de tijdelijke Pasen collectie.

13 Responses to Review: Lush Stegosaurus Fun Egg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën