Ontmoet mijn huisdieren!

Text size: bigger / smaller

Mijn huisdieren zijn mijn leven. Mijn kindjes. Mijn alles. En hoewel dat misschien overdreven klinkt, meen ik het oprecht als ik zeg dat ik onwijs veel van m’n huisdieren houd en dat ze onderdeel van het gezin zijn. Daarom leek het me wel leuk om eens te vertellen wie mijn huisdieren nu precies zijn. We hebben nu zes huisdieren — 1 hond, 3 katten en 2 konijnen. Vandaag stel ik ze voor aan je!

Bram, 7 jaar oud, mix Labrador Retriever en Golden Retriever
Lieve Bram, waar begin ik. Velen van jullie kennen Bram wel, vanwege foto’s op social media. We adopteerde Bram in maart 2012, toen was hij net 8 weken oud. Hij kwam bij een gezin uit Friesland vandaan die een gelegenheidsnestje hadden. (Nou ja, hun honden dan) We waren op slag verliefd op zijn mooie bruine ogen, en met diezelfde ogen kan hij een hoop voor elkaar krijgen bij ons. Waar Bram in zijn eerste jaren erg onstuimig kon zijn, is het nu een wat rustigere hond met alsnog gekke buien. Soms is hij wat ongehoorzaam — maar dat vinden we alleen maar leuk. Een hond die altijd maar braaf is, daar kun je niet om lachen!

Bram heeft een eigen bak met allerlei knuffels en speelgoed erin. Van Knorrie tot z’n speelgoedbal, de bak zit gevuld met zijn spullen. Er zitten ook nog speeltouwen in, tennisballen, stukjes bot en kluif, rubber piepspeelgoed, maar voornamelijk knuffels — daar is Bram het meest gek op. Maar ook een plastic fles vindt hij heel leuk!
Als we thuis komen, of iemand komt binnen, rent hij naar z’n speelgoedbak om vervolgens een knuffel uit te zoeken en die te pakken, en natuurlijk te laten zien aan de persoon die binnenkomt! Dit doet hij echt áltijd, of je nou 5 minuten of een paar uur weg bent. Een echte Retriever 😍

Bram is gek op het strand. We gaan elke zondagmiddag met hem naar het strand, aan de Noordzee. We hebben het geluk dat we hier op 5 minuten met de auto vandaan wonen! Bram weet wanneer het zondag is, omdat dat de enige dag in de week is dat m’n vriend en ik ’s ochtends samen de deur uitgaan (ik ga dan paardrijden) en samen weer terug komen. De overige dagen gebeurt dat niet, dus een hond linkt dat al snel aan de dag waarop hij naar het strand mag. Hij is niet te houden! Piepen, springen, onrustig. Eenmaal op het strand is hij vrij en op z’n gelukkigst. En wij dan ook, als we hem zo zien. Na afloop drinken we warme chocolademelk en nemen we een stukje gebak in een strandtent. Waar Bram natuurlijk ook wat lekkers krijgt — meestal een beetje slagroom of het koekje bij de koffie. Verwennen mag!

Bram is nu 7 jaar en soms schrik ik ervan hoe snel de tijd gaat. Hij is zo’n onderdeel van ons leven, ik kan me geen leven zonder hem voorstellen. Hij is behoorlijk verwend, zoals het hoort! We hopen nog jarenlang te genieten van onze mooie kanjer met z’n prachtige bruine ogen.

Luna, bijna 9 jaar, Europese korthaar
De eerste kitten die we adopteerde, in 2010. Ik werkte toen in het dierenasiel als vrijwilliger en in die periode werden er veel kittens binnengebracht. Zo ook Luna en haar broertjes en zusjes, die met z’n allen in een doos aan de rand van de weg waren gevonden. Luna groeide bij ons van kleine, lieve kitten uit tot een stevige, kieskeurige diva. Met de twee andere katten (zie hieronder) heeft ze niet veel — ze is erg op m’n vriend en mij gericht. Maar voornamelijk op m’n vriend!
’s Nachts ligt ze bij ons op bed, bij voorkeur tussen onze kussens in. Ze heeft een eigen wil en laat graag van zich horen wanneer ze het ergens niet mee eens is. Het is niet echt een buitenkat, ze ligt voornamelijk de hele dag te slapen op m’n vriend’s werkkamer of op bed. Ook ligt ze graag languit in bad of in de wasbak. Een lekkere, luie dame dus! We zijn dol op haar en kroelen lekker veel met haar.

Misty, 2,5 jaar, Europese korthaar
Deze zwarte dame genaamd Misty komt uit het nestje van de kat van een vriendin van me. Die had ze naar buiten laten gaan en we zagen zelfs toe hoe de moeder van Misty gedekt werd! Niet veel later beviel ze van een nestje zwarte kittens, waaronder Misty. Misty is een slanke, kleine kat met een eigenaardige persoonlijkheid. Enerzijds is ze gek op knuffelen — maar alleen wanneer zij er zin in heeft. Echt een kat dus. Ze ligt heel graag bij mij op de bank, onder m’n dekentje. Waar ik ook zit of lig, ze komt al snel bij me liggen. Ze kan dus erg aanhankelijk zijn, maar ook erg op zichzelf.

Ze is erg actief en energiek, ze gaat dan ook graag elke dag even naar buiten. Bij voorkeur loopt ze dan het uitlaatrondje met Bram mee. Ze is vaak het slachtoffer van Pim’s geklier en we moeten er ook vaak om lachen. Ze kan goed voor zichzelf opkomen, wat resulteert in dat ze een soort Badr Hari wordt en Pim een paar flinke klappen verkoopt. Ook hebben we haar al een paar keer van het dak af moeten halen, zoals je op de laatste foto kunt zien.. 😨

Pim, 1,5 jaar, Europese korthaar
Ons schattige mannetje, en tevens stoere kater. Pim is een sulletje dat we adopteerden in oktober 2017. Na de dood van Tommie, een rode kater die we uit het asiel hadden, merkten we dat Misty haar vriendje erg miste. We besloten een rode kater te vinden, en vrij snel vonden we er eentje. We noemden hem Pim en inmiddels zijn hij en Misty dikke vrienden. Nou ja, soms dan.. Pim kan echt een etterbak zijn. Het is echt een typische, rode kater met streken. Hij vindt het maar wat leuk om Misty te grazen te nemen, op haar te duiken, achter haar aan te rennen, noem het maar op. Soms liggen ze minutenlang te rollen over de grond, waarna Bram er ongemakkelijk op afloopt omdat hij ze uit elkaar wilt halen.

Pim ligt graag op bed of hij laat zich, met z’n dikke pens, languit vallen op de grond om vervolgens met dichtgeknepen ogen tevreden om zich heen te kijken. Hij is enorm aanhankelijk en begint zowat al met knorren wanneer je hem aankijkt 😆 Het kan dus zowel een kroelkont als een scumbag zijn!

Pika, 2,5 jaar, Hollander
Pika is m’n allereerste konijn, dat ik sinds een paar maanden heb. Begin 2018 had ik al het idee om konijnen te adopteren — ik wilde er sowieso twee, omdat het gezelschapsdieren zijn die je echt met z’n tweeën moet houden. Ik vroeg aan m’n vader of hij een groot konijnenhok wilde maken en een paar maanden later was het af: een enorme, prachtige konijnenvilla incl. binnenren en nachthok. We gaven het een mooi plekje in het gras met een stuk grond erom heen.

In het asiel waar ik als vrijwilliger werk, zat Pika. Ze heette daar in eerste instantie Kees, totdat m’n collega’s erachter kwamen dat het geen mannetje, maar een vrouwtje was! 😂 Kees werd toen Keetje. Voordat ze in het asiel kwam, zat ze bij iemand in een hok. Dat ze nu dus een vriendje én veel vrijheid heeft, doet me zo goed! Ze is een brutale dame, erg ondernemend en ik zie haar vaak door de ren scheuren met mooie bokkensprongen inbegrepen. Dat is gewoon heerlijk om te zien!

Ook is het echt om te smelten wanneer je Pika en Oreo samen ziet zitten. Ze zijn ook dól echt op elkaar. Ze zitten vaak lekker tegen elkaar aan gekropen, ze wassen elkaar, soms geeft Pika een massage aan Oreo, ze zijn gewoon té leuk samen!

Oreo, 6 maanden oud, Hollander
Oreo is het twee konijn, wat een paar weken na Pika kwam. Hij moest namelijk eerst nog even geholpen worden, in het asiel, voordat hij mee naar huis mocht. Oreo is gevonden in het Dijkgatbos en gevangen door een groep mensen dat zeer regelmatig door het bos loopt op zoek naar gedumpte dieren. (Helden!) Ik ben dus Oreo’s eerste eigenaar, maar in de omgang is daar weinig van te merken. Oreo is erg tam, al is hij soms nog wat schrikkerig bij harde geluiden. Je kunt hem goed aaien, lekker met hem kroelen en hij eet rustig uit je hand.

Elke dag krijgen Pika en Oreo een bak met groenten en kruiden, zoals spinazie, andijvie, rucola, peterselie, munt, basilicum, etc. Ook verwen ik ze soms met een paar cranberries of een klein stukje fruit, maar zeker niet teveel i.v.m. de suikers erin. Ook krijgen ze elke dag een klein beetje zonnebloempitten over hun groente gestrooid, dit is goed voor hun vacht. Ze krijgen ieder een wortel per dag, meer mogen ze niet. Ook heb ik vaak een lentehuis voor ze, waar ze lekker aan kunnen knagen. Al vind Oreo het ook erg leuk om erin te gaan zitten, maar ook erop! Je leest het dus al, ze worden beide enorm verwend.


Dat waren dan mijn kindjes! Ik hoop dat je het leuk vond om wat over ze te lezen. Ik ben ook erg benieuwd naar jouw huisdieren, dus laat even een reactie achter waarin je jouw huisdieren voorstelt! ❤

15 Responses to Ontmoet mijn huisdieren!

 • Ja, Bram ‘kende’ ik natuurlijk al van jouw foto’s op Instagram. Maar ik wist niet dat je nog meer diertjes had. Wat een schatjes allemaal, met een heel hoog aaibaarheidsgehalte;-)

 • Aaaaawh, ik word hier echt zo blij van! Vooral ook van alle leuke foto’s! Misty klinkt qua karakter heeel erg als Panter bij mijn vriend thuis. Al is Panter minder actief, maar ze houdt wel onwijs van kroelen als het haar uitkomt. Pien bij mij thuis is dan weer juist heel actief en aanhankelijk. Ligt het liefst de hele dag bij je. Maar ze kan ook behoorlijk bitchy zijn hoor, haha. Dan knapt er iets in die bovenkamer en wordt ze ineens agressief. Verder is ze heel lief!

 • Wat was Luna een grappige kitten…..maar wat triest dat ze in een doos zat met haar broertjes en zusjes voor het asiel.
  En Oreo in het bos gedumpt!!! ☹️
  Gelukkig zijn ze heel goed terecht gekomen bij jullie.
  En die mooie, lieve Bram!?
  Ik heb echt genoten van de mooie foto’s met de verhalen erbij Eef!
  Hoop dat jullie nog heel lang mogen genieten van jullie lieve en grappige dieren! ?

 • Heerlijk, mooie foto’s ook. Ik ben een echte poezenliefhebber!

 • Ach gossie wat een schattigheid! Gezellige beestenboel zo! ??

 • Ah super leuk zeg, geweldig om de hele beestenboel te zien, ik dacht dat je alleen een hond had :-)

 • Ooh, wat een schatjes allemaal! Echt een leuk artikel!

 • Aahw wat heb je veel lieve huisdiertjes zeg. Ik vind huisdieren altijd zo gezellig, dan ben je gewoon nooit alleen. Het zijn net een soort super zachte levende knuffeltjes. Ik vind je katjes zo schattig, vooral Misty is zo een cutie. Ik hou ook wel echt van een kat die lekker komt knuffelen, maar ook wel lekker op zichzelf kan zijn.

 • Wat een cuties allemaal!

 • Oh wat ontzettend leuk om eindelijk eens iets te lezen over je harige kindjes. Ik snap helemaal hoe dat is. Ik ben zelf ook dieren gek en mijn kat is ook mijn kindje.

 • Wat een gezelligheid! Ik zou mij geen leven zonder huisdieren kunnen voorstellen. Wat hebben katten toch allemaal een ander karakter, het valt mij weer op bij die van jou. Wat een lieve hond en aaahh…die kitten-foto’s!
  Wat een geweldig konijnenhok! Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen! Ik paste een hele tijd terug op de beestenboel van een buurman en dat arme konijn zat in zo een klein hok…vond dat zo zielig. Zijn katten zijn overigens spontaan bij ons komen wonen.
  Honden heb ik ook gehad, ik denk nog steeds met veel liefde aan ze terug. Laatst droomde ik nog van ze… Zo trouw. Wat een feest voor Bram dat hij iedere zondag naar zee mag, onze honden gingen altijd uit hun dak als ze op het strand waren, zo leuk!

 • De liefde spat eraf! Wat heeft Bram toch een knap koppie. Ik geniet echt mee van de filmpjes die je in je Stories post, als hij weer eens loopt te rennen op het strand. En Misty op het dak, oh nee! Wel een hilarische foto! :’D Wat goed dat jullie al die schattige beestjes een liefdevolle forever home gegeven hebben! ♥

 • Leuk! Bram heb ik wel een paar keer gezien natuurlijk :)

 • Super leuk om kennis te maken met je huisdieren! Wat zijn ze cute!? Ben zelf ook dol op huisdieren. Heb zelf een halve kinderboerderij gehad, maar we hebben nu nog maar 2 hondjes(Pomeranians): Bram en Kayla.

  P.s wat zou het leven saai zijn zonder huisdieren!

 • Oohh, wat een schattige mooie beestjes heb je daar, superleuk dat je deze foto’s en info deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën