Review: Etos Guava & Pineapple Shower Oil & Shower Jelly

Text size: bigger / smaller

Laatst bij Etos besloot ik een beetje rond te neuzen in de schappen. Ik was al wel bekend met het huismerk van Etos, maar ik had er nooit echt goed naar gekeken. Tijd om verandering in te brengen! De producten van Etos zijn zeer goed geprijsd en bijna allemaal veganistisch. Ik besloot twee producten van de Guava & Pineapple geurlijn mee te nemen, dit is één van de heerlijke geurlijnen van de Journey of Beauty serie. De twee producten die ik vandaag ga ik reviewen heb ik uitgebreid voor jullie getest. Benieuwd? Lees dan verder.

Geur & verpakking

De producten van deze geurlijn bevatten allebei extracten van guave en ananas, en bevat ook pro-vitamine B5 en E. Ze hebben een tropische en fruitige geur. Je ruikt de ananas er goed in, maar ook de zoete guava. Verrukkelijke geur is dit, zeker in het voorjaar en de zomer! Ik moet wel zeggen dat ik wel echt in de stemming moet zijn voor de geur. Over ’t algemeen zou ik hem dagelijks kunnen gebruiken, maar ik heb niet elke ochtend zin in deze felle zomerse geur. Het uiterlijk van deze lijn vind ik overigens erg mooi vormgegeven, de tropische printjes en vrolijke kleurtjes passen precies bij de geur.

Etos Guava & Pineapple ♥ Shower Oil – €3,99
Ik houd wel van een shower oil, ze hydrateren altijd erg goed en geven het gevoel van luxe. De verpakking is ook gewoon precies goed — een simpele drukpomp, maar er zit verder geen dop op. Je kunt hem wel een stukje met de klok meedraaien om hem te blokkeren zodat je het pompje, maar ik blijf dat te eng vinden om mee te nemen op reis of uit logeren. Lekker in je douchecel laten staan dus.

Het hoofdingrediënt is Glycine Soja Oil, een ingrediënt dat ervoor zorgt dat in de huid, tussen de huidcellen door, de intercellulaire stof op peil houdt en zorgt er zo voor dat de huid er gehydrateerd en gezond uit ziet. Ook zie ik nog castorolie, een plantaardige olie dat ontstekingsremmend en verzorgend werkt. Parfum staat ook vrij hoog in de lijst, maar dat had ik al wel verwacht met zo’n aanwezige geur. Verder zit er vitamine E in, zonnebloemolie, guave-extract, ananas-extract en vitamine B5. Verder is het een mengelmoes van organische verbindingen en conserveermiddelen, maar ook wat vitamines, zoals vitamine H (biotine), vitamine P (bioflavonoïden) en vitamine A (retinol/retinyl palmitate).

Het gebruik onder de douche is fijn. De olie heeft een fijne consistentie, niet te dun maar ook zeker niet stroperig dik. Het schuimt licht wanneer je het uitsmeert en aan de topische geur geen gebrek! Je waant je eventjes in de Bahamas. Na afloop voelt m’n huid wat zachter aan, ook is hij iets soepeler. Ik ga deze zeker nog in een andere geur kopen!

Etos Guava & Pineapple ♥ Shower Jelly – €3,29
Ik was erg benieuwd toen ik jelly zag staan, want in mijn gedachte is een jelly zo’n flubberding zoals bij Lush. Dat is in dit geval niet zo, het is een iets stevigere douchegel. Het bevat o.a. glycerine, guave-extract, ananas-extract, vitamine B5, vitamine A (retinol/retinyl palmitate), vitamine E, vitamine P (bioflavonoïden), vitamine H (biotine) en vitamine B6 (pyrodoxine). Behoorlijk wat vitamines dus, meer dan dat ik binnenkrijg geloof ik 😆 Wel staat parfum weer vrij hoog.

De jelly heeft dus een iets stevigere consistentie dan een normale douchegel. Alsnog smeert het heerlijk uit en schuimt het goed. Wederom is de geur goed aanwezig, alleen ruik je dit niet echt meer na afloop. Wel is de huid lekker soepel! Ik weet niet of ik hiervan een andere geur zou kopen, maar dat komt ook meer doordat ik nog zóveel heb staan.

Etos Journey Of Beauty Guava & Pineapple Bodylotion (150 ml) – €3,49
Etos Journey Of Beauty Guava & Pineapple Shower Foam (200 ml) – €3,99
Etos Journey Of Beauty Guava & Pineapple Shower Jelly (250 ml) – €3,29

De douche olie is helaas niet online te koop, maar wel gewoon in de winkel. Ik zou zeker even ruiken aan deze lekkere, tropische geur!

7 Responses to Review: Etos Guava & Pineapple Shower Oil & Shower Jelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën