Review: Essence Super Curl Volume Mascara

Text size: bigger / smaller

Een nieuwe mascara testen vind ik altijd wel leuk. Zodra m’n huidige mascara op is, zoek ik een nieuwe uit om te reviewen. Ik blij, jullie blij (althans, dat hoop ik). Ik zweer altijd bij de mascara’s van Essence — ze zijn dierproefvrij, goedkoop en gewoon heel fijn! Ik heb er al heel wat gereviewd, check de reviews hier. Vandaag ga ik de Super Curl mascara uitgebreid testen. Ben je benieuwd, blijf dan lezen!

Essence Super Curl Volume Mascara kost €2,99 en is te koop bij Kruidvat en Etos. Het is qua verpakking een simpele mascara — geen poespas. Een zwarte verpakking met holografische stukjes erop. Mooi. En ook gewoon fijn dat de mascara overeind blijft staan en niet wankelt. Op de één of andere manier haat ik het als m’n mascara dertig keer van het plankje dondert en uiteindelijk uit woede door de badkamer vliegt.

Er is ook nog een Volume Hero mascara en een Volume Hero waterproof mascara. De versie die ik heb lijkt uit dezelfde serie te komen, maar dan de “krulwimpers”-editie. De mascara belooft “eindeloos volume, adembenemende krul en een open-ogen effect”. Oja, en een ‘eye-opening’ en dramatische look. Jeetje.

Ingrediënten: AQUA (WATER), PARAFFIN, GLYCERYL STEARATE, SYNTHETIC BEESWAX, STEARIC ACID, ACACIA SENEGAL GUM, BUTYLENE GLYCOL, PALMITIC ACID, POLYBUTENE, ORYZA SATIVA (RICE) BRAN WAX, VP/EICOSENE COPOLYMER, OZOKERITE, AMINOMETHYL PROPANOL, TROPOLONE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, STEARYL STEARATE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PHENOXYETHANOL, CI 77499 (IRON OXIDES)

De mascara heeft een gebogen elastomeren (een kunststof die een groot elastisch vermogen) borsteltje. Hiermee kun je kennelijk alle wimperhaartjes meepakken, ook die in de hoekjes. Normaliter heb ik liever borsteltjes met ‘haartjes’, deze korte, elastische borsteltjes lijken toch nooit zoveel mascara af te geven. Het aanbrengen gaat wel erg prettig, je kunt de mascara goed in laagjes opbouwen. Door het gebogen borsteltje kun je makkelijk zig-zaggend je mascara aanbrengen, en door het spitse puntje kom je makkelijk in de hoekjes.

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik zie zeker flink volume, krul niet echt. Het is niet de beste mascara die ik heb gehad, maar hij is zeker heel fijn in gebruik en geeft een mooi effect! Het resultaat blijft de gehele dag zitten, alleen vlekt hij wel lichtelijk onder de ogen. Verder ervaar ik geen problemen ermee i.c.m. lenzen en is hij makkelijk verwijderbaar met make-upremover. Ik zal hem zeker opmaken, maar of ik hem opnieuw koop, dat denk ik niet. Bovendien vind ik het te leuk om een andere mascara weer te testen hierna! 😊


Essence Super Curl Volume Mascara kost €2,99 en bevat 8 ml.

8 Responses to Review: Essence Super Curl Volume Mascara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën