Review: Essence Into The Snow Glow producten

Text size: bigger / smaller

Dat ik erg gehecht ben aan m’n Lush producten, betekent niet dat ik nooit meer iets anders wil proberen. Sterker nog, ik vind het juist leuk om andere merken te blijven gebruiken! Een merk waar ik dan ook met veel plezier iets van koop, is Essence. En dan met name de huidverzorgingsproducten, want dat is natuurlijk waar m’n grote passie ligt. Van deze enorm schattige limited edition nam ik een aantal dingen mee om uit te proberen. Lees je mee?

Essence Into The Snow Globe ♥ Sugar Face Scrub €2,99
Een suikerscrub voor het gezicht? Ik wist niet zeker of mijn huid zo’n grove scrub leuk zou vinden — maar de nieuwsgierigheid won, en dus nam ik hem mee. Deze suiker scrub heeft de naam 01 hot chocolate & fuzzy socks. Cute! 😊 Het zorgt voor hydratatie, een gladde huid en een mooie glow. Het heeft een handige tube als verpakking en is vrij compact, dus ideaal voor onderweg.

Ingrediënten: GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, SUCROSE, AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PERFLUORONONYL DIMETHICONE/METHICONE/AMODIMETHICONE CROSSPOLYMER, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, SILICA, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, TIN OXIDE, PARFUM (FRAGRANCE), CI 16035 (RED 40), CI 42090 (BLUE 1), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De scrub is voornamelijk een mix van glycerine met suiker. Ik was bang dat de suikerkorrels te grof zouden zijn, maar ze zijn een stuk kleiner gelukkig. Verder kan ik niet echt iets duidelijks halen qua goede ingrediënten, het is voornamelijk vulstoffen en emulgators. Er zit een beetje parfum in, en wat kleurstoffen. Deze kleurstoffen geven deze scrub zijn mooie, paarse glinsterende uiterlijk. De substantie zelf is vrij dik en stevig, de scrub zelf zit tussen mild en grof in. Er zit heel licht een zoete geur aan de scrub.

Ik gebruik de scrub ’s ochtends onder de douche. Het uitsmeren gaat goed, met m’n vingertoppen maak ik ronddraaiende bewegingen over m’n gezicht. Even afspoelen en ik voel direct al hoe zacht m’n gezich aanvoelt.
Na het douchen en drogen, snap ik opeens hélemaal wat ze bedoelden met die glow — er zitten duizenden minuscule glitters op m’n smoel. Na het aanbrengen van foundation zie ik de glitters er niet doorheen, van een glow zie ik niet veel terug in het resultaat. Maar dat vind ik niet zo erg. Ik pas niet echt bij de generatie discobal, met witte rondjes op hun neus. Maar verder voelt de huid ook erg zacht en glad aan, dus deze gezichtsscrub doet zeker goed z’n werk.

Essence Into The Snow Globe ♥ Glitter Peel-off Mask €2,99
Een glitter peel-off in zo’n verpakking? Dat schreeuwt natuurlijk om een review. Hij heet 01 hello winter! en bevat 50 ml, wat vrij royaal is — hier doe je minstens twee keer mee! Je kunt hem dus meerdere keren gebruiken, en dat is met deze verpakking helemaal ideaal. Ik gebruik zelf zo’n 15 tot 20 ml per keer, dus ik zou er drie keer mee kunnen doen. Dit masker belooft een superzachte en soepele huid. Bring it!

Ingrediënten: AQUA (WATER), POLYVINYL ALCOHOL, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, ALGIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, TREHALOSE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, SILICA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TIN OXIDE, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De ingrediënten van een peel-off masker zijn altijd wel hetzelfde — water en alcohol, zoals je hier ook ziet. De alcohol erin is essentieel om het masker te laten opdrogen, zodat je het eraf kunt trekken. Het droogt de huid zelf ook uit, maar daar tegenover staat weer een flinke portie glycerine, dat de huid juist hydrateert. Er zit ook een klein beetje parfum in. Ik denk dat als je een gevoelige huid hebt, je dit masker beter kunt vermijden.

Het aanbrengen doe ik met een kwast, zodat ik geen plakkerige handen krijgen. Let erop dat je overal evenveel smeert, dat is wel zo makkelijk met eraf trekken. Het masker heeft een sterkere geur dan de scrub hierboven, het is een zoete geur die verder niet storend is. Het eraf peelen na 20 minuten gaat prima, ik vind dat altijd zo leuk om te doen! Het eraf rollen van de nog ‘natte’ stukken is wat minder, maar uiteindelijk houd ik een schone huid over. Hij lijkt iets zachter aan te voelen ook.

Essence Into The Snow Globe ♥ Set & Glow Fixing Spray €2,99
Zou deze setting spray net zo’n resultaat geven als de Urban Decay All Nighter Setting Spray? In dat geval scheelt het namelijk 25 euries! De setting spray bevat 50 ml en heeft een vrij simpele verpakking, maar wel erg mooi vormgegeven! De spray belooft een mooie glow dankzij fijne glinsterdeeltjes, maar ook dat de make-up langer blijft zitten. Oh en de naam 01 sweater weather is better weather vind ik ook zo lekker cute.

Ingrediënten: AQUA (WATER), PROPYLENE GLYCOL, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, SODIUM HYALURONATE, PVP, ACRYLATES/BEHENETH-25 METHACRYLATE COPOLYMER, PPG-26-BUTETH-26, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, SODIUM LAURETH SULFATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, SODIUM METABISULFITE, TIN OXIDE, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, PARFUM (FRAGRANCE), HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, CI 17200 (RED 33), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Allereerst het aanbrengen. Wat een HEL! Hij heeft een harde, sterke en gerichte verneveling straal. Ik hield hem op dezelfde afstand waarop ik m’n Urban Decay spray altijd vasthoud, en daarmee spoot ik dus een flinke straal in m’n oog. Het lijkt wel een fucking brandslang. M’n gezicht is zeiknat, alsof ik ook daadwerkelijk nat gespoten ben door een stel brandweermannen. 😖 Als ik jou was zou ik hem aan iemand geven en diegene laten sprayen op een afstand van zo’n 3 meter, misschien dat je dan een subtiele verneveling hebt.

Nadat m’n gezicht opgedroogd is, na flink wat minuten, heeft m’n gezicht wel een subtiele glow. Dat dan weer wél. Helaas laat hij m’n make-up geen minuut langer zitten, dus ik ben bang dat deze m’n nummer één niet van z’n troon stoot. Sterker nog, hij komt niet eens in de buurt van de top 3. Hij mag niet eens het podium op!!!

Gemengde gevoelens. De scrub is erg fijn, de setting spray vind ik drie keer niks. Het peel-off masker ziet er leuk uit, maar doet geen wonderen. Ik zou gewoon even kijken in de winkels wat je er zelf van vindt! De prijzen zijn in ieder geval erg leuk, dus proberen kan nooit kwaad. 😊

De producten zijn onderdeel van de Into The Snow Glow collectie. Deze ligt van van januari tot en met maart in de winkels. De collectie bevat producten die een hoog glittergehalte hebben, alles glinstert en dat is te danken aan de inspiratie van glinsterend sneeuw op bergen, glimmende ijspegels en sprankelend licht.

9 Responses to Review: Essence Into The Snow Glow producten

 • Hahaha, die setting spray! En ik vond die nieuwe sprays van The Body Shop van afgelopen zomer al erg. De scrub klinkt erg fijn, alleen gebruik ik lang niet elke dag foundation en hoef ik er niet per se als een Twilight-vampier uit te zien. Althans, m’n gezicht toch niet. Ik vind die gelimiteerde Essence-collecties er altijd zó schattig uitzien, maar ik weet het niet, de ingrediëntenlijsten trekken me meestal toch niet zo.

 • De scrub klinkt fijn, verder word ik er niet heel erg enthousiast. :)

 • Wat een leuke producten! Ga ik zeker eens voor kijken!

 • Wat grappig dat je deze producten hebt gekozen, ik merk een soort match met Lush-achtige producten. Ik ben nu reuze benieuwd naar de setting spray van Urban Decay…Ik ga even Googlen! (ik wil nog steeds de eyeshadow primer van hun hebben, nog steeds niet gekocht)

 • hmmm, ik denk dat deze jammer genoeg niets voor mij gaan zijn

 • HAHA wat vreselijk zo’n harde straal uit je setting spray. Dat is echt een van de grootste redenen waarom ik het wat betreft setting spray graag bij high-end houd. Tot nu toe waren al de budget alternatieven die ik ooit heb geprobeerd een hel qua spray. Je wordt er gewoon zeiknat van en ik heb niet het idee dat dat nou helpt met de staying power van mijn makeup. Ik vind het thema van deze collectie wel heel leuk.

 • ah het ziet er zo heerlijk uit, alleen het zijn niet echt producten voor mij.
  Je hebt wel weer prachtige foto’s gemaakt! liefs en een heel fijn weekend! :$

 • Dat masker lijkt me zalig! Haha zo herkenbaar van die spray producten die keihard stralen!

 • Wat jammer van die spray, die had ik nog wel willen proberen. Maar ik hou ook niet van zo’n plens water in mn gezicht haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën